Sport

„U“ Cluj poate face transferuri

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/23_ziua/09 u transferuri austria.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj poate înregistra la FRF transferurile făcute în această pauză competiţională.

“U” Cluj a primit o hotărâre a Tribunalului de Arbitraj Sportiv care atestă că litigiul cu Robson s-a încheiat.

Florian Walter, finanţatorul şi preşedintele executiv al Universităţii Cluj, a declarat miercuri că gruparea ardeleană are voie să efectueze transferuri ca urmare a unei hotărâri definitive emise de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.


 

Patronul „şepcilor roşii“ a afirmat că gruparea pe care o conduce a atacat hotărârea FIFA care îi interzicea transferurile ca urmare a unui litigiu cu fotbalistul brazilian Robson Luiz Bandeira, care a evoluat la Cluj în turul sezonului 2008-2009. „Noi am primit interdicţie din partea FIFA din cauza unui litigiu cu Robson, vechi de câţiva ani. Problema a fost că noi câştigasem la toate instanţele sportive din România, dar FIFA i-a dat lui dreptate. Am făcut plata de 44.000 de euro către jucător, aşa cum a solicitat, iar apoi am atacat hotărârea la TAS. Aseară (n.r. - marţi) am primit hotărârea oficială care ne dă liber la transferuri. Suntem foarte încântaţi pentru că ştim că puţine cluburi din România câştigă acolo“, a spus Florian Walter.


Atacantul brazilian Robson Luiz Bandeira a evoluat la „U“ Cluj în turul ediţiei 2008-2009 a Ligii a II-a, iar apoi nu s-a mai prezentat la antrenamente în pauza de iarnă, motiv pentru care gruparea clujeană a solicitat la instanţele Federaţiei Române de Fotbal desfacerea unilaterală a contractului. „În momentul acesta nu mai avem nici o problemă, putem înregistra contractele lui Marinescu, Szukala şi Achim“, a mai spus Walter. În primă fază, FIFA a dispus interzicerea transferurilor Universităţii Cluj pentru două perioade de mercato, cu efect imediat.

 


„Studenţii“ se pregătesc în Austria

 


Jucătorii Universităţii Cluj, sub comanda antrenorului Ionuţ Badea, se pregătesc pentru noul sezon al Ligii 1 în Austria. „Studenţii“ au ajuns marţi seară la hotelul Austria Trend, din localitatea Fieberbrunn, unde vor petrece aproape trei săptămâni. „Alb-negrii“ vor juca în această perioadă şi cinci partide amicale, cu echipele Dynamo Dresda (echipă din liga secundă din Germania, meciul va fi în 27 iunie), Viktoria Plzen (prima ligă din Cehia, 28 iunie), Karpaty Lvov (prima ligă din Ucraina, 2 iulie), Nefchi Baku (prima ligă din Azerbaidjan, 4 iulie) şi Gaziantepspor (prima ligă din Turcia, 6 iulie).

Iată lotul deplasat în Austria: Marius Popa, Ionuţ Boşneag, Florin Matache (portari); Gaston Mendy, Zsolt Szilagyi, Steven Pele, Octavian Abrudan, Bogdan Unguruşan, Rareş Cucui, Eduard Nicola, Sebastian Achim, Lukasz Szukala, George Buşcă (fundaşi);


Nasser Menassel, Alex Păcurar, Sebastian Cojocnean, Elias Bazzi, Gabi Boştină, Habib Balde, Adrian Cristea, Laurenţiu Marinescu, Georgian Tobă, Helder Castro (mijlocaşi); Claudiu Niculescu, Gabriel Machado, Andrei Voican, Nwakaeme Tony, Vlad Morar (atancanţi).

Ultimele Stiri
abonare newsletter