Sport

Situaţie neclară în Liga 1

<p /><img src="documente/stories/06_iunie/24_ziua/09 discutii tas.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cu mai puţin de o lună înainte de începerea campionatului, nimeni nu ştie toate echipele care vor evolua în sezonul următor al Ligii 1.

Comitetul Executiv al FRF a acordat luni echipelor Poli Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor dreptul de a evoluat în Liga 1, dar Mircea Sandu nu a aprobat hotărârea.

Cele trei echipe au atacat decizia Federaţiei Române de Fotbal la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi acum aşteaptă un verdict de la acest for. Marian Iancu, preşedintele Politehnicii, a declarat joi că, odată cu modificarea regulamentului de licenţiere şi recunoaşterea Tribunalului de Arbitraj Sportiv ca ultimă instanţă, FRF trebuie să repună formaţia bănăţeană pe locul doi în Liga 1 şi pe lista UEFA în preliminariile Ligii Campionilor. „Din momentul în care, luni, CE a completat caietul de licenţiere cu recunoaşterea Tribunalului de la Lausanne, Poli Timişoara a revenit pe locul doi al clasamentului. Este vicecampioana ţării, este în Liga 1 şi obligatoriu FRF trebuie să ne pună în drepturi la UEFA, adică în preliminariile Ligii Campionilor. După ce judecă a treia instanţă, în cazul nostru TAS-ul, atunci hotărârea rămâne definitivă şi irevocabilă. Astăzi Poli Timişoara a notificat FRF că soluţia dată de Comisia de Apel nu îşi mai produce efecte, iar Timişoara este în Liga I. Acel baraj se poate ţine, treaba lor, dar lista UEFA trebuie completată în mod obligatoriu cu Timişoara“, a declarat Iancu, conform Mediafax, făcând referire şi la faptul că FRF a hotărât ca pentru ocuparea locului rămas liber în Liga 1 să se joace un baraj între Voinţa Sibiu şi Săgeata Năvodari, echipe care au încheiat sezonul trecut pe locurile 4, respectiv 3 în liga secundă.


Oficialul grupării bănăţene a menţionat că va notifica şi UEFA pentru a fi sigur că Timişoara va evolua în Liga Campionilor. „Noi mâine vom depune memoriu şi notificare la UEFA că nu suntem siguri că FRF va opera normal. Vom notifica şi secretariatul general al UEFA şi comisia de licenţiere din cadrul UEFA. Este clar, trebuie refăcută lista UEFA, introducând Timişoara, până la hotărârea Tribunalului de la Lausanne“, a adăugat Iancu.


Mai multe echipe în situaţia lor!

Iancu a dezvăluit că în situaţia clubului Gloria Bistriţa, care nu a primit licenţa pentru sezonul viitor din cauza unor datorii la bugetul statului, mai este cel puţin o grupare, care însă a primit licenţa. „Licenţierea de anul acesta este viciată, făcută pe bază de interese. Există cel puţin o echipă care are exact aceleaşi probleme la dosar ca domnul Pădureanu. Identice. Nu este un club din Bucureşti, dar situaţia este trasă la indigo. Însă Pădureanu a fost retrogradat, iar celălalt club a primit licenţa. Să ne răspundă cineva de ce una a plecat şi alta a rămas în Liga I. Am dat exemplul Bistriţei, pentru că în situaţia noastră, a Timişoarei, mai sunt 3-4 echipe din Liga I“, a adăugat Marian Iancu.


Jean Pădureanu, preşedintele Gloriei, a declarat că pregăteşte două bugete pentru noul sezon, unul pentru cazul în care Bistriţa va evolua în Liga 1 şi unul pentru Liga a 2-a.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter