România se confruntă cu un deficit alarmant de forță de muncă, iar angajatorii care încearcă să aducă muncitori străini pentru a-și susține activitatea se lovesc de un sistem birocratic rigid și încet.
Budapesta nu a plătit amenda de 200 de milioane de euro stabilită de Curtea de Justiție a UE. Dacă banii nu vor fi plătiți până în 17 septembrie, fondurile vor fi recuperate din subvențiile europene alocate Ungariei.
Amendă maximă de 200 de milioane de euro și penalizare de 1 milion de euro pe zi de întârziere pentru Ungaria din cauza măsurilor privind migrația și azilul. Decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene.
Ungaria urmează să fie penalizată pentru neexecutarea unei hotărâri a Curţii Europene privind migrația. Budapesta ar putea plăti zilnic peste 15.000 de euro atât timp cât va menține măsurile luate.
Comisia Europeană a deschis joi o procedură de infringement împotriva a 17 state membre ale UE, printre care şi România, pentru netranspunerea în legislaţiile naţionale a directivei pentru atragerea pe piaţa muncii a imigranţilor înalt calificaţi din afara UE.
Românii continuă să emigreze pentru o viață mai bună, iar statul român suplinește deficitul forței de muncă cu încă 140.000 de imigranți, așteptați să sosească în 2024 din Sri Lanka, Nepal, Bangladesh, Pakistan, Vietnam sau Filipine.