Actualitate

Concert de muzică populară în beneficiul Centrului de îngrijiri paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca

<p>Pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de boli oncologice și a familiilor acestora, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociația ''Sfântul Nectarie'' din Cluj, a inițiat în anul 2009 Proiectul medico-social CENTRUL DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE "SF. NECTARIE" din Cluj-Napoca, primit cu foarte bune ecouri atât de autoritățile administrative și medicale, cât și de întreaga comunitate.</p>

În momentul de față construcția Centrului este finalizată, în proproție de 99%, iar pasul următor îl reprezintă dotarea cu mobilier și cu aparatură medicală.

În acest scop, în perioada aprilie - iulie a.c. se va desfășura o campanie de informare și strângere de fonduri care debutează joi, 26 aprilie a.c., cu Spectacolul caritabil de muzică populară BALADĂ PENTRU TRECĂTORI cu susținerea colectivului Televiziunii Etno TV, pe scena Casei Universitarilor (Auditorium Maximum), strada Mihail Kogălniceanu, nr. 3-5, începând cu ora 18.00.

Prezentatorul spectacolului este îndrăgitul interpret al cântecului popular Aurelian Preda. În cadrul spectacolului evoluează artiști cunoscuți publicului nostru, precum Veta Biriș, Tiberiu Ceia, Doru Gheaja, Iosif Ciocloda și Nicolae Mureșan, dar și interpreți mai tineri precum Ileana Domuța Mastan, Aurelian Preda, Maria Ghinea, Nicușor Iordan, Mihai Vârva Vicențiu Mastan și Grupul de Dansatori din Ciucea.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Etno TV, Transilvania Live, Radio Cluj, Făclia de Cluj și Radio Renașterea. Invitațiile se găsesc în Bisericile Ortodoxe din Cluj-Napoca și la Magazinul de obiecte bisericești din Piața Avram Iancu nr. 18 și se constituie într-o donație de 20 de lei făcută în beneficiul Centrului „Sfântului Nectarie”.

Piatra de temelie la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca a fost pusă pe data de 25 septembrie 2009, iar în prezent lucrările sunt finalizate în proportie de 95%, cu o investitie de peste 4.000.000 lei, bani proveniti din donatii, sponsorizări, dar si din partea autoritătilor locale si centrale. După primirea acreditărilor medicale, Centrul va fi deschis primilor bolnavi, începând din vara acestui an. Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” reprezintă un proiect unic în această parte a Transilvaniei si va fi oferi sprijin medical si sufletesc bolnavilor oncologici, aflati în fazele terminale ale bolii, dar si familiilor acestora. Serviciile gratuite vor fi asigurate de o echipă interdisciplinară, formată din medici specialisti, asistente medicale, farmacisti, asistenti sociali si preoti, infirmiere si voluntari si vor oferi bolnavilor sansa de a-si trăi cu deminate suferinta. Vă așteptăm cu drag!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter