Actualitate

Năstase nu a început să execute pedeapsa

<p>Adrian Năstase nu a început să execute condamnarea de doi ani de închisoare.</p>

Mandatul de încarcerare nu a fost pus sub aplicare de către poliţişti, deoarece fostul prim ministru al României a fost internat la spital. Pedeapsa lui Adrian Năstase începe să curgă după ce parcurge o procedură standard care include verificarea identităţii şi i se vor intocmi formalităţile de încarcerare.O parte din această procedură include amprentarea fostului prim-ministru şi fotografierea acestuia. Toate aceste date apar în protocolul încheiat „între Ministerul Administraţiei şi Internelor – Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor”, potrivit Evz.ro.
Potrivit articolului 2 din acest protocol, „persoanele private de libertate, arestate în baza mandatelor de executare a pedepsei cu închisoarea, care prezintă afecţiuni medicale ce necesită internare, vor fi depuse direct în spitalele penitenciar”. „Cu ocazia depunerii, se va întocmi un proces- verbal, în care se vor face menţiuni cu privire la identitatea persoanei private de libertate, actul legal de deţinere, durata pedepsei, infracţiunea comisă, sumele de bani şi obiectele de valoare pe care le posedă, starea sănătăţii, precum şi la alte date care se apreciază că trebuiesc reţinute”, se arată în articolul 4 al Protocolului.
Poliția a trimis o scrisoare medicilor de la Spitalul Floreasca prin care solicită transferul acestuia. Scrisoarea a ajuns vineri, la Spitalul Floreasca, însă medicii nu au apucat încă să o citească, întrucât documentul a fost primit după încheierea programului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter