Actualitate

Tabere de familie, un serviciu unic oferit de Pensiunea Armonia

<p><img src="documente/stories/pensiunea armonia _sc_002.jpg" border="0" style="border: 0px none; float: left; margin: 2px 5px;" /><strong>Pensiunea Armonia din satul Nădăşelu, la 20 de kilometri de Cluj, pe şoseaua spre Zalău oferă un serviciu rar întâlnit în turismul românesc: taberele de familie, prin intermediul cărora este promovată armonia în familie, în relaţiile părinţi-copii şi armonia cu natura. </strong></p>

Programe spirituale, vizionări de filme cu impact pentru familie şi pentru relaţia de cuplu, foc de tabără, jocuri de cunoaştere în cuplu, trasee în împrejurimile satului sunt doar câteva din lucrurile care se fac în taberele de familie.
Pensiunea Armonia din satul Nădăşelu oferă nu doar simple servicii de cazare şi masă turiştilor care îi calcă pragul aşa cum se obişnuieşte în majoritatea unităţilor de profil. Din start, familia Frăţilă, proprietara pensiunii, s-a gândit să ofere acel „ceva” care să vină în sprijinul familiilor, iar acel „ceva” sunt taberele de familie, un serviciu foarte puţin promovat în turism. „În turismul românesc, am văzut o lipsă de locaţii pentru familii. Toată lumea este axată pe tabere de copii şi aproape deloc pe tabere de familie. De regulă, fiecare cult religios îşi face un loc numai al lui pentru tabere de familie, iar noi ne-am gândit atunci că trebuie să existe o locaţie interconfesională pentru aceste tabere”, spune Dorin Frăţilă, proprietarul pensiunii Armonia. Iar dorinţa familiei Frăţilă de a veni în sprijinul familiilor a devenit realitate în momentul în care s-a inaugurat pensiunea, în februarie 2012 şi au început să vină primele grupuri de familii.

Se urmăreşte întărirea relaţiilor de familie


Pensiunea dispune de 15 camere, fiecare cu baie proprie, iar o parte din camere au balcon comun, tocmai pe ideea unei mai bune socializări între cei prezenţi. Proprietarii pensiunii nu au dotat toate camerele cu televizor, tot din principiul unei mai bune socializări. „Am pus accent pe fuga de calculator şi televizor pentru că mai nou nu mai există relaţie părinţi-copii din cauza internetului şi televizorului. Se pierd relaţiile de familie şi de grup”, declară Dorin Frăţilă.
Pe lângă întărirea relaţiilor din familie prin socializare, în cadrul taberelor de familie, participanţii au parte de programe spirituale, vizionări de filme cu impact pentru familie şi pentru relaţiile de cuplu, jocuri de cunoaştere prin care cuplurile află cât de bine se cunosc.

Drumeţii şi atracţii locale

În cadrul acestor tabere au loc şi drumeţii prin pădurea şi pajiştea din sat, unul dintre punctele de atracţie fiind cascada din apropierea pensiunii. Turiştii pot să vadă şi cum se fac costumele populare maghiare în satul Viştea, aflat peste deal de Nădăşelu, în Sânpaul, la 5 kilometri de pensiune pot să meargă la un club de golf, iar în Mihăieşti, la 6 kilometri de Nădăşelu pot să facă echitaţie.
Nu trebuie uitat nici focul de tabără, piscina, şezlongurile pentru relaxare şi preparatele culinare locale şi tradiţionale oferite turiştilor. „Pe viitor vrem să facem un iaz cu peşte în care clientul să pescuiască şi să dea apoi peştele bucătarului să i-l gătească”, spune Dorin Frăţilă.

Grupuri de turişti din toată lumea


Până acum, pensiunea Armonia a găzduit grupuri de turişti din aproape toate colţurile lumii: Belgia, Polonia, SUA, Letonia, Olanda, Pakistan. Cele mai multe grupuri sunt neoprotestanţi, dar printre oaspeţii din Nădăşelu sunt şi asociaţii care vin la pensiunea Armonia pentru recreere.
Pensiunea din Nădăşelu este deschisă şi pentru alt tip de evenimente, nu doar tabere de familie. Astfel, în sala de restaurant sunt organizate majorate, botezuri, zile de naştere, mese de Paşti, Crăciun şi Revelion şi conferinţe găzduite în sala de conferinţe. Pensiunea dispune şi de sală de joacă pentru copii, sală de fitness şi sală de conferinţe.


Ultimele Stiri
abonare newsletter