Actualitate

Geta Ungurean ne vorbește despre Family Olympics

<p><img src="documente/stories/geta ungureanu.jpg" border="0" align="right" /><strong>Geta Ungurean, o femeie de succes, care se ocupă de organizarea de evenimente, ne povestește pe larg despre Family Olympics. </strong></p>

Ce este Family Olympics și care este cauza pentru care luptați?

Vorbim despre inițiativa unui proiect umanitar în toată anvergura sa. Asociația 11even și City Plus a decis vara aceasta să demareze, alături de World Vision România, un proiect prin care luptăm pentru copii. Nu vorbim despre orice fel de copii, ci ținta noastră sunt copiii din zonele rurale, acolo unde cu 30% mai puțini copii termină clasa a VIII-a, comparativ cu cei din zonele urbane. Așadar, este un proiect care luptă împotriva abandonului școlar, iar alături de organizația World Vision România, care are setat deja  acest profil de a lupta pentru depășirea sărăciei și nedreptății, cauza noastră va prinde contur, și, sperăm noi, vom reuși ca la finalul acestei inițiative să reușim ceea ce ne-am propus.

Ce puteți să ne spuneți despre această colaborare cu World Vision Romania?

Ne-am decis să susținem World Vision Romania, deoarece avem a face cu o organizație care își îndreaptă forțele către bunăstarea copiilor, creșterea calității vieții copiilor pentru crearea unor modalități de îmbunătățire considerabilă în ceea ce privește educația, frecvența cu care cei mici merg la școală și încurajarea lor spre mai mult. O organizație care luptă pentru asemenea cauze ar trebui să fie tot timpul un exemplu demn de urmat, iar dacă avem oportunitatea de  a oferi sprijinul nostru prin acest proiect, ne-am decis să mergem mai departe.

Cum se va desfășura mai exat evenimentul?

Pentru că tot ne aflăm într-un an cu precădere pentru jocurile olimpice, noi organizăm o competiție la cel mai intim, mai cald și mai drag nivel, cel al familiei. O îmbinare de activități pentru familii și copii de  la  6 la 14 ani, o abordare interesantă a sportului prin intermediul jocului. În viața de adult există momente în care ne dorim și suntem chiar nevoiți să empatizăm cu copiii, de aceea ne-am gîndit să adăugăm acestei cauze nobile, acest mod plăcut de a aduce laolaltă adulți și copii, pentru a petrece momente într-un mod productiv și plăcut pentru toată lumea. De altfel, ce ar fi copilăria fără joc, iar jocul fără mișcare?
Competitorii la evenimentele Family Olympics vor primi peste 8500 de premii în cadrul jocurilor și concursurilor organizate, de la mingi gonflabile, bumerang “come back”, mingi de volei, șepcuțe, porți de fotbal pliabile, frisbee, seturi de darts, pistoale de apă și alte premii motivante.

Ce este Ghiozdanul plin cu vise?

Cauza noastră poartă și un nume, Ghiozdanul plin cu vise, iar scopul concret pentru care luptăm este strângerea a 18 000 de ghiozdane pentru copiii din zonele rurale, care vor începe școala din această toamnă. Suntem conștienți de faptul că motivul principal pentru rata crescută a abandonului școlar este, în primul rând, lipsa banilor și consider că este de datoria noastră, a tuturor celor care suntem parte a acestei societăți  să încercăm să  schimbăm sau să ajutăm cumva. Este un  scop la a cărui îndeplinire putem contribui cu toții, pe lângă title sponsorul nostru Clickshop care este alături de noi. Fiecare dintre noi poate contribui prin donații care se vor face pe parcursul desfășurării concursurilor. Donațiilor vor avea și o răsplată, aceea de a putea duce acasă fotografii cu familii și copii din timpul  activităților desfășurate. Ne propunem realizarea a 10,000 de poze în rame personalizabile.
Ca sponsori mai avem Ambient și Media Expert alături de noi, iar ca suporter Banca Italo Romena.

 


Unde și când?

Evenimentul nostru va avea loc la nivel național, în 10 orașe, începând cu din 30 iunie – 1 iulie la Cluj Napoca și Piatra Neamț, 7 - 8 iulie, Timișoara și Bistrița, continuând în 14 - 15 iulie la Iași și Sibiu, 21 - 22 iulie la Constanța și Ploiesti, ultimele activități având loc în 28 - 29 iulie la București și Alba Iulia.

Cum va fi Family Olympics la Cluj?

Clujul va găzdui Family Olympics în Parcul Rozelor, un spațiu pe care îl considerăm ideal pentru desfășurarea acestui gen de eveniment. Natura este mereu în tandem cu activitățile sportive, fiind în același timp și un loc de  joacă nemaipomenit pentru copii. Parcul va fi amenajat în așa fel încât să poată permite desfășurarea într-un mod organizat, propice tematicei noastre.


Aveți un mesaj pentru Clujenii care vor să iasă din casă?

Vă  așteptăm cu drag într-un context și un cadru plăcut, în care sperăm ca activitățile propuse de noi să fie pe gustul tuturor, un mod de a face sport prin intermediul jocului, toate acestea pentru o cauză umanitară, pe care sperăm că ne veți ajuta să o ducem la bun sfârșit!


Ultimele Stiri
abonare newsletter