Actualitate

Un site de împrumuturi – la Cluj!

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/17/12 - usetogether.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />O echipă clujeană a creat UseTogheter.ro, un site care îşi invită membrii săi să îşi ofere spre împrumut lucruri pentru o anumită perioadă de timp celorlalţi membri ai comunităţii.</strong>

UseTogether este proiectul unei tinere echipe compuse din 12 antreprenori, oameni de marketing, designeri şi ingineri.
Câştigător în cadrul ediţiei din februarie 2012 a Startup Weekend Cluj, un eveniment al cărui scop e crearea de aplicaţii web sau mobile ca bază a unor idei de afaceri durabile, UseTogether.ro este, pe scurt, o platformă on-line de consum colaborativ. Site-ul funcţionează ca un club mai neconvenţional care aduce împreună oameni dornici de a împărtăşi cu ceilalţi membri diferite posesiuni, de la cărţi la CD-uri, de la chitare electrice la măşti de Halloween, de la jocuri de socializare la sisteme GPS.
În spusele lui Victor Miron, antreprenorul care a venit cu ideea UseTogether, ,,oamenii au debaralele pline de lucruri pe care le folosesc foarte puţin sau deloc. Pe de altă parte, există şi acei oameni care ar avea nevoie exact de acele lucruri. De ce să le plătească?” UseTogether.ro e locul unde aceste persoane îşi pot expune obiectele pe care sunt dispuşi să le împartă şi, de asemenea, doleanţele. O platformă care facilitează schimburi, împrumuturi şi donaţii.

O comunitate care împarte lucrurile

UseTogether.ro e, practic, o platformă care îşi propune să aducă oamenii împreună şi să îi ajute să redescopere cea mai simplă metodă de comerţ: trocul de la om la om. ,Avantajele sunt enorme”, spune Victor Miron. ,,Pe de o parte, economiseşti foarte mulţi bani.” Acest lucru se întâmplă pentru că site-ul pune la cererea şi oferta faţă în faţă la modul cel mai direct. ,,Pe de altă parte, site-ul facilitează legarea de noi prietenii ori poate chiar relaţii de afaceri, site-ul favorizând întâlnirea unor oameni cu pasiuni ori nevoi comune”, continuă Miron.
Comunitatea site-ului este construită în jurul a trei valori esenţiale: consum colaborativ, contribuţie la comunitate şi, cel mai important, încredere. Accesul pe site se va face doar pe bază de invitaţie: o persoană va putea intra în comunitate doar în cazul în care cunoaşte pe cineva care este deja membru şi care este dispus sa o invite, garantând pentru aceasta. Clubul deţine un sistem de evaluare, oferind puncte membrilor având în vedere câteva aspecte: calitatea schimburilor făcute, nivelul de implicare şi numărul de obiecte împărţite, precum şi activitatea persoanelor invitate.

O nouă mentalitate

Paul Călin, cel care s-a ocupat de implementarea site-ului, menţionează că UseTogether.ro este încă în curs de dezvoltare. Site-ul numără deocamdată doar câteva zeci de membri, lansarea oficială fiind stabilită pentru toamnă: ,,Odată cu venirea studenţilor, ţinta primară a site-ului. Vom încerca să legăm colaborări cu organizaţii studenţeşti şi cel mai probabil vom organiza şi un târg de schimburi offline”, spune Călin. Iniţial deschis doar celor din Cluj-Napoca, UseTogether va căuta să creeze în timp comunităţi divizate pe oraşe pe care să le aducă împreună şi a le indeplini dorinţele. UseTogether va căuta să formeze o comunitate nouă bazată pe încredere, un val nou de mentalitate în care membrii împărtăşesc aceleaşi valori şi se ajută reciproc. Nu degeaba mottoul site-ului e ,,Nu e vorba despre a avea totul. E despre a avea acces la orice”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter