Actualitate

65 de locuri de muncă în Danemarca, prin EURES

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/25/02--jobshop%20_sc_47.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Românii au posibilitatea să se angajeze în Danemarca, Germania, Norvegia şi Spania prin reţeaua mobilităţii europene EURES, fiind puse la dispoziţie 74 de joburi în cele patru ţări.</strong>

Reţeaua mobilităţii europene EURES pune la dispoziţia lucrătorilor români 74 de locuri de muncă vacante în patru ţări europene (Danemarca, Germania, Norvegia şi Spania) în domeniile zootehnic, medical, agricol, electric şi IT, se arată într-un comunicat al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov. Din totalul celor 74 de locuri de muncă, cele mai multe posturi (65) sunt oferite în Danemarca pentru joburi precum stagiar-lucrător calificat în ferme de creşterea animalelor, stagiar în ferme de cultivare a legumelor, fructelor de pădure, în sere de legume şi livezi.
Potrivit Agerpres, în Norvegia este disponibil un post de translator, iar în Spania sunt două posturi vacante de operator CNC pentru maşini de frezat şi alezat (strunjit).
Locurile de muncă din Germania sunt în număr de şase, respectiv, asistent medical generalist, inginer electrician, dezvoltator software, tehnician inginer electric.

Ce condiţii se cer pentru locurile de muncă


Pentru ocuparea posturilor menţionate, angajatorii străini solicită deţinerea calificărilor specifice şi cunoaşterea limbilor respective (engleză/franceză/norvegiană fluent - scris şi vorbit, cunoştinţe avansate de germană).
Detalii privind ofertele şi cerinţele angajatorilor pot fi obţinute direct de la consilierul EURES din cadrul serviciului public de ocupare (SPO).
EURES a fost creat în scopul facilitării liberei circulaţii a forţei de muncă în Uniunea Europeană şi este o reţea de cooperare între Comisia Europeană, serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda şi Elveţia.

Principalele obiective ale EURES sunt să informeze, să îndrume şi să furnizeze sfaturi potenţialilor lucrători mobili cu privire la oportunităţile de a lucra în UE, să ajute angajatorii dornici să recruteze lucrători din alte ţări ale UE şi să ofere sfaturi şi îndrumare lucrătorilor şi angajatorilor din regiunile transfontaliere.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter