Actualitate

Vinul alb sec de Recaş - Marele premiu la concursul 'Vinalies Internationales' de la Paris

<div id="news_2034997" style="display: block;" />Vinul Solo Quinta, un sec alb produs de Cramele Recaş, a câştigat Marele premiu al celei de-a XVII-a ediţii a Concursului 'Vinalies Internationales', desfăşurat la Paris, în perioada 25 februarie - 1 martie.

Oenologul Marius Paşca a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că vinul are în componenţă cinci soiuri.

Potrivit acestuia, este pentru prima dată când un vin românesc ajunge să cucerească 'Oscarul' la prestigiosul concurs francez.

'Vinul este compus din cinci soiuri, care încap într-o sticlă mică, dar care face loc unor caractere puternice - Muscat Otonel, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay şi Fetească Neagră. Este un vin foarte catifelat şi cu un post-gust de lungă durată. Este un vin ce are 13 volume alcool, pe care-l punem la masă doar alături de mâncăruri alese şi în momente în care dorim să ne desfătăm', a spus Paşca.

Gheorghe Iova, directorul Cramelor Recaş, a subliniat, la rândul său, că premiul este cu atât mai important cu cât a fost unicul vin din Europa de est care a urcat pe podiumul întrecerii pariziene.

'Este un succes al oenologiei româneşti. Perseverenţa noastră în zona calităţii a dat rezultate. Amplasarea geografică a podgoriei Recaş permite obţinerea unor vinuri de mare calitate. Compensăm lipsa anumitor soluri calcaroase şi pietroase prin măsuri tehnologice. Premiul este unic pentru România, extrem de important, mai ales în condiţiile în care la start s-au aliniat 3.500 de probe din 40 de ţări din întreaga lume, acestea fiind înscrise în şapte categorii - vin roşu, vin rose, vin alb, vinuri dulci, vinuri licoroase, spumante şi distilate. Vinalies Internationales este organizat de Uniunea Oenologilor din Franţa, sub egida Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului', a declarat Iova.

Din peste o mie de vinuri albe seci, cel mai punctat a fost Solo Quinta 2010.

Anul trecut, Cramele Recaş au obţinut Medalia de aur, iar anul acesta, Marele Premiu pentru cel mai bun vin din concurs.

Preţul unei sticle de vin este de 20 de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter