Actualitate

Bărbat care se dădea drept Nadia Comăneci sau Angela Similea, trimis în judecată

<p>Procurorii Parchetului General l-au trimis în judecată pe Romi Varga, acesta fiind acuzat că se dădea drept Nadia Comăneci sau Angela Similea, pentru a obţine donaţii de la diferite firme, sub pretextul ajutării unor studenţi să îşi achite cazarea.</p>

Potrivit unui comunicat remis marţi AGERPRES, Romi Varga va fi judecat de magistraţii Judecătoriei sector 6 Bucureşti pentru înşelăciune şi nerespectarea hotărârilor judecătoreşti.

Parchetul susţine că, în perioada martie - mai 2010, Romi Varga a înşelat mai multe persoane juridice, de la care pretindea, folosindu-se de o situaţie neconformă adevărului, sume cuprinse între 500 lei şi 20.000 euro.

Deşi avea interdicţie de a se afla în municipiul Bucureşti, acesta şi-a deschis, la o sucursală a unei bănci comerciale, conturi în lei şi valută în care persoanele vătămate erau îndrumate să vireze anumite sume de bani sub pretextul unor contracte de sponsorizare sau de mecenat.

Pentru a-şi pune în aplicare planurile, Romi Varga recurgea la contactarea telefonică (ori prin alte mijloace de comunicare, SMS, e-mail, etc) a persoanelor vătămate (persoane juridice) şi, prin atribuirea unei identităţi false, le prezenta o situaţie neconformă cu realitatea, determinând părţile vătămate să plătească în contul său diferite sume de bani.

Astfel, Romi Varga îşi modifica vocea, imitând o voce feminină şi, sub identitatea unor persoane publice (Norina Constantinescu, Nadia Comăneci, Angela Similea), sub pretextul ajutării unor studenţi, solicita o 'sponsorizare' ce urma a fi folosită pentru plata cazării în căminul studenţesc. După acceptul societăţilor comerciale contactate, acesta trimitea pe fax un exemplar al contractului de sponsorizare sau de mecenat în vederea semnării.

Ultimele Stiri
abonare newsletter