Actualitate

Sindicatele dau în judecată conducerea Camerei Deputaţilor

<p>Acţiunea sindicatelor împotriva conducerii Camerei Deputaţilor nu va avea sorţi de izbândă, a declarat ieri deputatul Mircea Toader.</p>

Liderul deputaţilor PDL s-a referit la demersul confederaţiilor sindicale împotriva deciziei prin care li s-a interzis accesul la şedinţa de ieri a Parlamentului.

Toader a precizat că decizia privind interzicerea accesului invitaţilor la şedinţa Parlamentului a fost luată de conducerea Camerei Deputaţilor până la securizarea balcoanelor, pentru a se preîntâmpina evenimente de genul celui din timpul asumării răspunderii guvernului din decembrie anul trecut, când un angajat al TVR s-a aruncat de la balcon în sala de plen.


Liderul deputaţilor democrat-liberali a afirmat că acţiunea sindicatelor împotriva conducerii Camerei Deputaţilor nu va avea sorţi de izbândă, ele încercând doar “să inventeze ceva nou”.

“Nu ştiu dacă are sorţi de izbândă (acţiunea sindicatelor - n.r.) Din câte ştiu eu, nu există răspundere colectivă. Probabil că sindicatele inventează orice acum. A fost o decizie luată sub impulsul a ceea ce s-a întâmplat atunci, până când se va asigura o protecţie a balcoanelor”, a spus Toader, citat de Agerpres.


Vă reamintim că, ieri, confederaţiile sindicale au anunţat depunerea unei plângeri în instanţă la adresa preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru abuz în serviciu, după ce Biroul Permanent al camerei inferioare a Parlamentului a hotărât să nu permită accesul sindicaliştilor la şedinţa comună a Legislativului, în care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe proiectul noului Cod al muncii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter