Actualitate

Nici măcar Opoziţia nu susţine moţiunea

<p><img class="caption" src="documente/stories/03_martie/10_ziua/daniel-buda.jpg" border="0" alt="Deputatul Daniel Buda" title="Deputatul Daniel Buda afirmă că “nici măcar ei (parlamentarii Opoziţiei – n.r.) nu susţin moţiunea, mai ales cei din zona liberală”" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Parlamentarii din Coaliţia de guvernământ nu dau nicio şansă moţiunii de cenzură depusă ieri de Opoziţie şi spun că “nu este susţinută nici măcar de cei care au alcătuit-o”.</p>

Parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR vor participa la dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de Opoziţie pe noul Cod al Muncii, dar nu vor vota.

USL arată înspre PDL, ai cărui parlamentari “dacă ar avea conştiinţă ar vota moţiunea”.


Moţiunea de cenzură – intitulată “Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentare” – a fost citită ieri în plenul Parlamentului, în prezenţa a 281 de deputaţi şi senatori.


Documentul, semnat de 210 parlamentari ai PNL, PC şi PSD, va fi dezbătut şi votat în 16 martie.


 

Puterea nu dă moţiunii nicio şansă



Democrat-liberalii clujeni consideră că moţiunea Opoziţiei nu are şanse să treacă din niciun punct de vedere.

Deputatul Daniel Buda a declarat pentru monitorul că “nici măcar ei nu o susţin, mă refer la zona liberală, mai ales. Nu este susţinută în totalitate de liberali. Am participat la citirea moţiunii. La dezbatere şi la vot voi fi în sală, dar nu voi vota”.


Preşedintele PDL Cluj consideră că noul Cod al Muncii ne ancorează în realităţile din România. “Se echilibrează raporturile de muncă, având ca fundament componenta profesională. Se va limita şi munca la negru odată cu acest cod. Se vor reglementa o mulţime de lucruri. Lumea trebuie să înţeleagă că se va flexibiliza piaţa muncii”, a explicat Buda.

Deputatul Adrian Gurzău nu a participat la citirea moţiunii în Parlament, şi spune că nu mai poate asculta minciunile Opoziţiei. “Nu am participat, nu mai pot să ascult minciunile şi frustrările lor. La dezbatere voi fi prezent şi eu şi colegii mei. Cred că activitatea sindicaliştilor va fi mai transparentă, după noul Cod, vor fi mai bine monitorizaţi”, a declarat Gurzău pentru monitorul.

Nici parlamentarii UDMR nu dau moţiunii nicio şansă de reuşită. Deputatul Mate Andras a explicat pentru monitorul că la şedinţa de ieri “au fost subliniate o serie de aspecte care sunt reglementate deja în noul Cod”.

Mate a subliniat că măsurile prevăzute în nou Cod al muncii sunt democratice şi “trebuiau luate demult”. “Vom fi în sală şi la dezbaterea moţiunii, dar nu vom participa la vot”, a adăugat deputatul clujean.

 

USL apelează la conştiinţa pedeliştilor


Deputatul social democrat, Cornel Itu consideră că moţiunea depusă pe noul Cod al muncii are şanse de reuşită, “dacă cei din PDL vor fi lăsaţi să voteze”. Itu consideră revoltător faptul că din aproape 200 de amendamente, doar opt au fost aprobate. Potrivit deputatului, eventualele modificări aduse între timp noului Cod nu sunt, oricum, esenţiale.

Şi senatorul liberal Marius Nicoară este de părere că moţiunea ar putea “trece”, dar acest lucru depinde şi de conştiinţa UDMR şi PDL. “Moţiunea subliniază modul abuziv în care este condusă această ţară. Emil Boc este campion la sumarea răspunderii. Este abuziv modul în care a fost alcătuit acest Cod”, a declarat Nicoară pentru monitorul.

Vă reamintim că parlamentarii PSD şi PNL au declarat că, dacă moţiunea de cenzură nu va trece, vor sesiza Curtea Constituţională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter