Actualitate

Doi italieni, reţinuţi de procurori după ce au încercat să scoată din ţară un nou-născut

<p />Doi cetăţeni italieni, Garnero Sandra Candelaria, de 45 de ani şi Sparagna Giovanni, 57 de ani, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -  Serviciul Teritorial Bacău, după ce au încercat să scoată din ţară un nou-născut în vârstă de trei zile.

Cei doi italieni sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea.

Potrivit unui comunicat DIICOT, în cursul lunii martie 2011 cei doi italieni, în înţelegere cu Adelina Mihai, însărcinată în luna a noua, au convenit ca, după naşterea copilului, acesta să fie înregistrat pe numele inculpaţilor, modalitate în care s-a urmărit excluderea din actele de stare civilă a identităţii reale a părinţilor naturali ai minorului.
Italienii au falsificat documentul de identitate a inculpatei Garnero Sandra Candelaria, prin aplicarea peste fotografia reală a acestei persoane a unei fotografii aparţinând Adelinei Mihai.

Pe 5 martie 2011, Adelina Mihai a fost internată într-o clinică privată din municipiul Bacău, folosind la internare actul de identitate falsificat, în scopul creării convingerii personalului medical că, în fapt, persoana internată este Garnero Sandra Candelaria.

La externare, la data de de 8 martie, nou-născutul a fost înregistrat pe numele celor doi cetăţeni italieni.

În noaptea de 8 spre 9 martie, inculpaţii au încercat să părăsească teritoriul României cu destinaţia Italia, împreună cu nou-născutul, fiind depistaţi de organele de urmărire penală pe raza municipiului Braşov.

Procurorii DIICOT vor cere instanţei arestarea preventivă a italienilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Bacău.

Ultimele Stiri
abonare newsletter