Actualitate

Numărul absenţelor de la ore a scăzut cu aproximativ 15%

<p />Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că, în urma centralizării absenţelor şcolare pe primul semestru al anului şcolar 2010-2011, s-a constatat scăderea acestora cu aproximativ 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

'Potrivit datelor existente până acum la nivelul ministerului, numărul total de absenţe pentru acest prim semestru este mai mic cu aproximativ 15% faţă de primul semestru al anului şcolar 2009-2010. Numărul total de absenţe centralizat la nivelul ministrului pentru acest prim semestru este de 30,3 milioane faţă de 36 de milioane în primul semestru al anului 2009-2010. Din acestea, nemotivate pentru 2010-2011 sunt 13,2 milioane faţă de 14 milioane în 2009-2010', a declarat ministrul Educaţiei.

Funeriu a spus că pentru ministerul pe care îl conduce combaterea absenteismului 'va continua să fie o prioritate', iar scăderea numărului de elevi absenţi de la ore va constitui un criteriu de performanţă atât pentru inspectorii şcolari generali, cât şi pentru directori.

Ministrul a afirmat, cu titlul de speculaţie, că scăderea absenţelor elevilor de la cursuri ar putea fi motivată şi de introducerea în lege a unor ajutoare 'care ţin cont şi de prezenţa la şcoală a copiilor'.

De asemenea, un efect pozitiv, a declarat ministrul, ar consta şi în faptul că, la începutul anului şcolar, inspectorii şcolari au fost atenţionaţi că vor fi evaluaţi şi în funcţie de acest parametru.

Întrebat ce se va întâmpla, dacă inspectorii şcolari vor transmite la minister informaţii incorecte în legătură cu prezenţa în şcoli, ministrul Funeriu a spus că 'acest lucru va însemna fals în acte' şi va fi pedepsit conform legii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter