Actualitate

Singurii câini poliţişti salvatori din România, posibil ajutor pentru Japonia

<p>Prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu a declarat luni, pentru AGERPRES, că va discuta cu directorul Centrului Chinologic din municipiu oportunitatea de a oferi sprijin Japoniei, prin trimiterea unor câini poliţişti, special antrenaţi în caz de cutremure şi dezastre naturale.</p>

'Voi discuta cu directorul Centrului Chinologic, ţinând cont că este singurul din ţară, dacă putem să oferim sprijin Japoniei, cu câinii noştri special antrenaţi în caz de cutremure şi dezastre', a precizat prefectul de Sibiu.

Horaţiu Răcuciu şi-a arătat disponibilitatea de a analiza modalitatea de a ajuta poporul japonez, grav afectat de cutremur şi valurile de tsunami. Centrul Chinologic din Sibiu este singurul din România unde anual sunt dresaţi special 300 de câini. O parte dintre ei sunt pregătiţi să facă faţă şi în acţiunile de căutare de supravieţuitori după cutremure.

Guvernul japonez va ajuta cel mai mare spital din Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu o finanţare neramburasibilă, bani cu care se vor cumpăra aparate performante pentru secţia de Cardiologie. Inaugurarea proiectului de ajutorare nipon pentru bolnavii sibieni se va face marţi, când un reprezentant al Ambasadei Japoniei la Bucureşti va fi prezent la Sibiu.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter