Actualitate

Top 10 cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Câteva locuri de pe planetă continuă să fie un mister pentru mulți, atât din cauza fenomenelor stranii care au avut loc în acea zonă, dar mai ales din cauza legendelor ce însoțesc aceste locuri.

Buzzfeed.com a realizat un clasament al celor mai misterioase astfel de locuri. Iată clasamentul

1) Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor, cunoscut și sub numele de "Triunghiul Diavolului", este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colțuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico și Fort Lauderdale, în Oceanul Atlantic. Există unele speculații cum că în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariții ale unui număr mare de vase și aparate de zbor, activități paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama ființelor extraterestre.


2) Zona 51

Zona 51 (în engleză Area 51) este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane situată lângă lacul sărat Groom Lake, din comitatul Nye, statul Nevada, Statele Unite ale Americii. Multi ufologi cred ca,in aceasta zona activeaza mai multe tipuri de aparate de zbor neidentificate(O.Z.N.)si ca, din acest punct al planetei intra si ies aparate de zbor cu viteze foarte mari(peste 10.000 km/h).

3) Liniile de la Nazca

Liniile Nazca sunt o serie de geoglife localizate în Deșertul Sechura din Peru. Deși unele geoglife locale sunt aseamănătoare culturii Paracas, oamenii de știință cred că Liniile Nazca au fost create de către cultura Nazca între 200 î.Hr. și 700. Sute de figuri individuale într-o gamă de complexitate de la linii simple la colibri stilizați, păienjeni, maimuțe, pești, rechini sau balene ucigașe, llame și șopârle.


4) Loch Ness

Loch Ness este un lac din nordul Scoției. Se spune că în acest lac trăiește un animal de apă misterios și monstruos, care uneori iese la suprafață, denumit în limbaj popular "Monstrul din Loch Ness". Cuveta care adăpostește lacul este alcătuita din unele dintre cele mai vechi roci de pe Planetă. În dealurile de deasupra lacului, există o rocă a cărei origine i-a pus în încurcătura pe oamenii de știință. E o gresie de culoare roșie și veche de 350-400 de milioane de ani. Provine din America de Nord (aproximativ 4.800 kilometri depărtare). Aceste roci sunt identice cu cele ce alcătuiesc Munții Catskill.Drumul lacului începe de la nord de Loch Ness, unde patul lacului iese la suprafață.relieful e format dintr-un tip de rocă gnais lewisian. Gnaisului gri lewisian provine din cea mai veche scoarță terestră, care s-a răcit acum 4,5miliarde de ani.

5) Stonehenge

Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Nu se cunoaște exact când a fost construit sau de către cine. Tehnicile arheologice moderne au demonstrat însă că Stonehenge a fost construit în anul 2950 î.Hr, ajungând la forma pe care o cunoaștem azi în anul 1600 î.Hr.


6) Atlantida

Atlantida este numele unei insule legendare menționate pentru prima oară în două dialoguri ale lui Platon, Timaios și Critias.În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa și Europa de Vest. Posibila existență a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din antichitate, dar a fost de obicei respinsă. Puțin cunoscută în evul mediu, legenda a fost redescoperită de umaniști în perioada modernă.

7) Groapa Marianelor

Groapa Marianelor este cel mai adânc punct de pe suprafața Pământului,[1] aflat în Oceanul Pacific și având 11.022 m adâncime. Groapa Marianelor a fost vizitată o singură dată de către doi oameni într-un submarin cu pereții foarte groși pentru a rezista presiunii imense.


8) Insula Paștelui

Insula Paștelui (sau Rapa Nui) este o insulă polineziană din sud-estul Oceanului Pacific, aflată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian. Insula Paștelui este faimoasă pentru cele 887 de statui monumentale, denumite moai, statui create de către primii locuitori ai insulei.

9) Piramida din Giza

Este singura minune a lumii asupra căreia nu se fac speculații referitoare la formă, mărime și prezentare. Este cea mai veche și totuși singura care a supraviețuit timpului. Contrar părerii generale, numai Marea Piramidă a lui Khufu (Cheops), nu toate cele trei Mari Piramide, se află pe lista celor șapte minuni ale lumii antice.


10) Antarctica

Antarctica, în medie, este cel mai rece, uscat și vânturos continent, și are cea mai mare altitudine medie dintre toate continentele. Antarctica este considerată un deșert, cu precipitații anuale de numai 200 mm de-a lungul coastei și mult mai puține spre interior.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter