Actualitate

Mociu: Jumătate din medici au fost relocaţi, jumătate au rămas

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/06_ziua/03-mociu-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 85% din personalul medical care a depus cereri de redistribuire pentru prima etapă au fost deja transferaţi la alte unităţi sanitare din judeţ.</p>

 

Conform datelor transmise Ministerului Sănătăţii de către direcţiile de sănătate publică, 2.268 de angajaţi din cei 2.643 care au depus cereri de redistribuire au primit un post similar celui pe care l-au avut în unitatea reprofilată în altă unitate din acelaşi judeţ. În Cluj, jumătate din cei 22 de angajaţi de la Centrul de Sănătate din Mociu au fost repartizaţi la spitale din Turda şi Cluj-Napoca, iar cealaltă jumătate a rămas să lucreze în căminul pentru vârstnici.


„Toţi angajaţii care au depus cerere de redistribuire au un loc de muncă asigurat. Bugetul spitalelor şi serviciilor de ambulanţă care angajează personal redistribuit din cele 67 unităţi sanitare propuse pentru reprofilare va fi suplimentat cu sumele necesare acoperirii salariilor personalului medical astfel preluat. În acest sens am transmis şi o circulară în teritoriu”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Ministrul Sănătăţii a solicitat autorităţilor locale să sprijine procesul de redistribuire a personalului din spitale deoarece orice disfuncţionalitate apărută va afecta, nejustificat, angajaţii.


Direcţiile de sănătate publică judeţene au mai raportat că alte 396 de persoane, atât personal medical, cât şi auxiliar, din cele 67 unităţi sanitare reprofilate, au optat pentru a rămâne în căminele pentru persoane vârstnice, nou înfiinţate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter