Actualitate

Au început demersurile de includere a Salinei Turda în patrimoniul UNESCO

Într-o declarație de presă, directorul general al SC Salina Turda Durgău SA, Vasile Nemeș, a precizat că au fost începute demersurile pentru ca cel mai important obiectiv turistic al zonei să fie înscris în patrimoniul UNESCO.

Procedura este extrem de laborioasă și necesită un volum mare de muncă, deocamdată Nemeș nu a dorit să facă mai multe precizări, decât să întărească faptul că Salina Turda are din ce în ce mai mulți vizitatori și tot mai multe organisme internaționale sunt interesate să promoveze obiectivul turistic de la Turda.

Prima listă UNESCO a fost întocmită în 1978. Atunci, doar 12 aşezări de importanţă majoră din lumea întreagă au primit această distincţie prestigioasă. Printre obiectivele incluse în patrimoniul UNESCO se numără și Salina Wieliczka, aceasta şi-a câștigat dreptul de a face parte din Patrimoniul UNESCO (1978), fiind desemnată, la nivel mondial, drept una dintre cele mai mari mine de sare. 


Reamintim că recent la Turda a fost prezentă o delegație poloneză, care a vizitat obiectivul turistic turdean, ocazie cu care s-au pus bazele unei colaborări viitoare între reprezentanţii celei mai mari mine de sare turistice din Europa şi oficialii Salinei Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter