Actualitate

Concerte Andra şi Iris de Zilele Clujului

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/07_ziua/03-andra-concert-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Primăria a finalizat programul pentru prima ediţie a Zilelor Clujului, care va avea loc între 27 mai şi 3 iunie. Costul manifestărilor va fi suportat în întregime de sponsori.</p>

Finalul Zilelor Clujului va coincide cu începerea celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film „Transilvania” (TIFF).

 


„Zilele Clujului reprezintă cea mai bună ocazie pentru locuitori şi turişti deopotrivă de a descoperi frumuseţile ascunse ale oraşului, de a-i găsi comorile şi de a-i savura ineditul”, a declarat ieri primarul Sorin Apostu. El a dezvăluit că printre numele mari care vor concerta cu ocazia Zilelor Oraşului se numără Andra, Iris şi Mihai Constantinescu. Restul cântăreţilor sau formaţiilor nu au fost făcute încă publice deoarece nu au fost încheiate toate contractele.

Organizarea eveninentelor va costa în jur de 70.000 de euro, însă Apostu a precizat că municipalitatea nu va cheltui nimic din bugetul propriu, toţi banii urmând să fie asiguraţi de sponsori. Printre sponsorii care au confirmat deja se numără Ursus, Cosmote, Nokia şi Loteria Română. De altfel, municipalitatea a prezentat ieri şi logo-ul oficial al evenimentului Zilele Clujului.


 

Şapte teme pentru evenimente


 

La baza activităţilor de anul acesta vor sta şapte teme. Una dintre ele este „descoperă artele” şi va presupune concerte în aer liber, concursuri, demonstraţii, spectacole de dans, reprezentaţii de teatru, animaţie stradală, teatru de păpuşi şi proiecţii de film sau documentare. Totodată, va exista şi secţiunea „descoperă scriitorii”, care va cuprinde lansări de carte, întâlniri, dezbateri, târg de carte şi anticariat, dar şi recitaluri de poezie ale scriitorilor clujeni. „Descoperă arhitectura şi monumentele oraşului” va conţine un concurs de „Treasure hunting”, respectiv de căutare de comori, folosind ca indicii principalele monumente arhitecturale ale Clujului, în timp ce tema „descoperă tradiţiile şi istoria” implică organizarea de târguri meşteşugăreşti, expoziţii de porturi populare, costume, armuri, obiecte medievale, plus un târg de antichităţi. Restul temelor sunt „descoperă sportul” - activităţi, demonstraţii şi competiţii sportive, „descoperă produsele/producătorii locali” - târg de produse locale şi ziua porţilor deschise la fabrici sau companii şi „descoperă natura” - vizite ghidate la Grădina Botanică, cu programe educaţionale pentru copii.


 

Piaţa Unirii – centrul manifestărilor


 

Principalul loc de desfăşurare a evenimentelor va fi Piaţa Unirii, unde va exista o scenă principală de 8x10 m. Aici vor avea loc în principal concerte. De exemplu, pe scena din Piaţa Unirii va fi organizat un concert de muzică clasică cu participarea Filarmonicii de Stat “Transilvania” - spectacolul “Carmina Burana” şi Orchestrei Operei Naţionale Române Cluj împreună cu orchestra Operei Maghiare.

Alte locuri de desfăşurare a activităţilor vor fi Piaţa Muzeului, unde va fi amplasată o scenă secundară, strada Mihail Kogălniceanu, Bastionul Croitorilor, Zidul Cetăţii, străzile Fortăreţei, Potaissa, Inocenţiu Micu Klein, strada Matei Corvin şi Sala Sporturilor „Horea Demian”.

 

Festival culinar şi frigăruie uriaşă

 

În plus, la restaurantul „Memo 10” se va desfăşura un festival internaţional culinar, cu sprijinul oraşelor înfrăţite. Aici, clujenii vor putea degusta bucătăria maghiară, coreeană, britanică, germană, italiană, olandeză şi franceză. De asemenea, tot la capitolul culinar, blogger-ul Adrian Hădean şi-a manifestat intenţia de a realiza o frigăruie a bloggerilor, de 100 de metri. Primarul Sorin Apostu a mai anunţat că restaurantele şi cluburile care vor practica un discount de 15% în perioada evenimentului vor fi partenerii Primăriei la Zilele Clujului.

„În seara zilei de 2 iunie vom închide Piaţa Lucian Blaga pentru o avanpremieră a TIFF. Aici urmează să fie proiectat un film pe un ecran imens”, a mai dezvăluit primarul Sorin Apostu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter