Actualitate

Competiţie internaţională de dezbateri, la Cluj-Napoca

<p />Mîine va începe la Cluj-Napoca evenimentul „Meeting the Great Debaters”, organizat de ARDOR Transilvania în perioada 8-10 aprilie în parteneriat cu Oxford Union Society, una dintre cele mai vechi şi mai prestigioase asociaţii de dezbateri din lume.

Concursul reprezintă cea mai mare competiţie de dezbateri internaţionale găzduită vreodată de România. La eveniment vor participa patru dintre cei mai importanţi debateri ai lumii. E vorba de Jonathan Leader Maynard (campion european la Newcastle în 2009 şi finalist al Campionatelor Mondiale din 2009 şi 2010), Neil Dewar (finalist al Europenelor de la Newcastle din 2009 şi al Europenelor de la Amsterdam din 2010), Lizzie Bauer (semifinalistă la Europenele de la Newcastle din 2009 şi câştigătoare a unor prestigioase turnee universitare) şi David Watson (Campion Naţional al Africii de Sud în 2010).

Turneul va debuta vineri, de la ora 12, prima rundă fiind organizată sub forma unei dezbateri între cei patru invitaţi de la Oxford şi patru dintre cei mai importanţi campioni la dezbateri ai UBB (Grigore Pop, Octav Buta, Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea).


Duminică, 10 aprilie, de la ora 14, va avea loc finala turneului şi festivitatea de premiere, în amfiteatrul din Salina Turda.

Vă reamintim că în 2009 Clujul a dat echipa campioană europeană şi mondială la dezbateri (categoria “English as second language”), formată din Dan Cristea şi Nicoleta Lupea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter