Actualitate

Medalii pentru înotătorii de la Liceul de Nevăzători

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/08_ziua/06 elevi1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Echipa de înotători de la Liceul de Nevăzători Cluj s-a simţit ca peştele îm apă la Campionatul Mondial de Înot IBSA şi a reuşit să obţină mai multe medalii.</p> <p />

Patru membrii ai Lotului Naţional de Înot Nevăzători ai Comitetului Naţional Paralimpic, sportivi ai echipei Hope a Centrului Lamont din Cluj, reprezintă România la cea de-a patra ediţie a Campionatelor Mondiale de Înot IBSA de la Alanya, Turcia.

 


E vorba de Naomi Ciorap (14 ani), Petrişor Prundaru (16 ani), Samuel Ciorap (16 ani) şi Valentin Velecico (16 ani), toţi elevi la Liceul de Nevăzători Cluj, însoţiţi de antrenoarea lor, Emese Maniu, şi de Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic din România şi directoarea Centrului Lamont.

Campionatele Mondiale de Înot IBSA (International Blind Sports Association) reprezintă cea mai importantă competiţie a celor patru tineri de până acum. De altfel, aceasta este şi prima participare a României la Campionatele Mondiale IBSA. La concursul care s-a desfăşurat până astăzi (3-8 aprilie) au participat 21 de ţări. Competiţia precede Campionatele Europene din iunie şi este în acelaşi timp o competiţie de calificare pentru Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012.


 

Record şi mai multe medalii


 

În prima zi, Naomi Ciorap a câştigat proba de 100 m fluture şi a doborât recordul Campionatelor Mondiale IBSA la clasa ei, S13, obţinând medalia de aur.


La proba de 50 m bras, Samuel Ciorap a câştigat medalia de argint la clasa S12, la o diferenţă de 3 zecimi de secundă faţă de sportivul rus.

La proba 100 m fluture, Petrişor Prundaru a obţinut medalia de bronz.


În a doua zi competiţională, Samuel Ciorap a câştigat o medalie de argint la probă 200 bras şi o medalie de bronz la probă 100 m spate. Naomi Ciorap a câştigat medalia de argint la proba 50 m fluture, diferenţa dintre ea şi câştigătoarea medaliei de aur fiind de 4 milisecunde. Competiţia se va termina astăzi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter