Actualitate

12 autospeciale de intervenţie pentru ISU Cluj

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/08_ziua/isu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />18 autospeciale de intervenţie pentru pompieri care vor deservi Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din şase judeţe, inclusiv Cluj, vor fi preluate astăzi la sediul ISU din Cluj-Napoca.</p> <p />

Finanţarea maşinilor a fost asigurată din fonduri europene, proiectul fiind derulat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord”. Valoarea totală a proiectului este de aproape 50 milioane lei.

„Consider că este extrem de important ca, în vederea îndeplinirii obiectivelor prioritare ale judeţului Cluj, să reuşim atragerea a cât mai multe fonduri europene. Contribuţia Consiliului Judeţean Cluj la implementarea unui asemenea proiect este extrem de importantă în contextul în care protejarea şi respectiv salvarea vieţii locuitorilor judeţului este în legătură directă cu misiunea autorităţii administrative judeţene. Acest demers vine să se alăture sprijinului pe care Consiliul Judeţean l-a oferit în mod constant Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj”, a precizat preşedintele forului judeţean, Alin Tişe.


Pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj urmează a fi achiziţionate până la final cinci autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, o autospecială pentru descarcerări grele, patru ambulanţe de prim-ajutor şi o ambulanţă de reanimare. G.D.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter