Actualitate

Cartel Alfa a pierdut procesul cu Bechtel

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/15_ziua/autostrada-transilvania.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" /><strong>Tribunalul Cluj a respins acţiunea pe care Cartel Alfa Cluj a intentat-o în februarie companiei americane Bechtel.</strong></p>

Constructorul Autostrăzii Transilvania, pentru disponibilizarea a aproape 700 de muncitori fără consultarea sindicatului.

Consilierul juridic al Cartel Alfa Cluj, Mihaela Coţa Protopopescu, a declarat că va aştepta două-trei săptămâni să vadă motivarea instanţei, după care va face recurs la Curtea de Apel.


La rândul său, liderul Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, a declarat că procesul este primul din România din ultimii 20 de ani prin care se solicită instanţei de judecată anularea unui act de disponibilizare colectivă. Vă reamintim că în luna februarie Bechtel a decis concedierea colectivă a 682 de muncitori, dintre care 563 din Cluj.

În paralel, deputatul clujean Mircia Giurgiu cere să fie reluate lucrările la Autostrada Transilvania, cu atât mai mult cu cât susţine că există bani alocaţi prin bugetul de stat. El a declarat ieri că a primit un răspuns de la Ministerul Transporturilor, conform căruia există 148 de milioane de lei alocaţi pentru acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter