Actualitate

Angajaţii BCR Cluj donează alimente pentru 100 de familii sărace

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/06-bcr-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 1.200 kg de alimente vor ajunge de Paşti la 100 de familii cu dificultăţi financiare din judeţul Cluj.

Angajaţii BCR donează familiilor nevoiaşe din judeţul Cluj peste 1.200 kg de alimente, în valoare de 4.522 lei, în cadrul proiectului „Banca de Alimente” derulat de Crucea Roşie Română. Acţiunea face parte dintr-o campanie la nivel naţional, organizată de BCR cu ocazia Sărbătorilor de Paşti. Angajaţii BCR donează bani şi bonuri de masă, iar banca dublează sumă adunată. Cu banii astfel strânşi, în fiecare judeţ, Crucea Roşie cumpără alimente neperisabile - ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi etc - care sunt distribuite împreună cu voluntarii BCR beneficiarilor. Voluntarii BCR Cluj şi cei de la Crucea Roşie s-au întâlnit cu familiile nevoiaşe la sediul primăriilor din localităţile Bobâlna, Muntele Rece, Negreni, Poeni şi Bucea, localităţi în care Crucea Roşie a identificat beneficiarii.

BCR este partener principal în proiectul “Banca de Alimente”, iniţiat de Crucea Roşie în septembrie 2009. Iniţiativa se adresează persoanelor defavorizate (pensionari, persoane cu dizabilităţi, familii monoparentale etc.). Într-o primă fază, BCR a oferit un ajutor financiar de 10.000 de euro, a asigurat implementarea unui sistem online de donaţii pe site-ul crucearosie.ro şi a donat un calculator pentru centralizarea datelor despre alimente şi beneficiarii acestora.

Ultimele Stiri
abonare newsletter