Actualitate

1.500 de ore pe şantier, pentru o familie nevoiasă

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/06-mare-habi-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />70 de angajaţi ai companiei Europharm Distribuţie au muncit timp de două săptămâni pe şantierul Habitat din comuna clujeană Câmpeneşti, la construcţia unei locuinţe pentru o familie săracă.</p>

 

 


Angajaţii Europharm Distribuţie au lucrat voluntar 1.584 ore, în perioada 4-15 aprilie, pe şantierul Habitat, în folosul unei familii din Cluj care locuieşte în condiţii improprii.

 


Activitatea lor s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Construim împreună pentru o viaţă sănătoasă!”, derulat alături de Habitat pentru Umanitate pentru al treilea an consecutiv. Voluntarii au lucrat sub supravegherea constructorilor Habitat şi au interacţionat, pe parcursul celor două saptămâni cu familia beneficiară, care a participat şi ea la lucrările de construcţie.

Angajaţii Europharm s-au arătat onoraţi de faptul că au putut în acest fel ajuta o familie cu probleme. „Extraordinar mod de a ajuta oamenii fără posibilităţi ca să beneficieze de o locuinţă. Mă simt onorată pentru că am avut ocazia să fac parte din acest proiect ambiţios. Mi-aş dori să dureze mai mult şi să pot reveni în şantier”, a spus Mihaela Dan, din partea Europharm Timişoara.



Trei familii în trei camere


 

Potrivit reprezentanţilor asociaţiei Habitat pentru Umanitate, familia asistată locuieşte momentan într-o casă cu trei camere din Apahida, alături de alte trei familii. Casa este construită integral din cărămidă, iar condiţiile de locuit sunt improprii. În bucătărie deja nu mai există o parte a tavanului, iar camerele sunt mucegăite. Baia şi bucătăria sunt împărţite de toate cele opt persoane.


 

„Îi aşteptăm cu pâine caldă la noi în vizită”

 

Beneficiarii proiectului s-au arătat încântanţi de numărul mare de voluntari care au muncit pentru ridicarea casei. „Nu mă aşteptam ca atâţia oameni să vină să lucreze cu noi şi să ne ajute să ne ridicăm casa. Le mulţumesc din suflet acestor oameni de nădejde, cu inima mare, pentru tot ceea ce au făcut pentru noi. Chiar dacă vremea a fost ploioasă, chiar dacă noroiul şi frigul ne-a îngreunat munca, voluntarii au venit zilnic şi ne-au ajutat să înaintăm lucrul. Când ne vom muta în casa noastra, îi aşteptăm cu pâine caldă la noi acasă în vizită”, a afirmat Silviu Băbeanu, beneficiarul acestui proiect.

Beneficiarii Habitat sunt familii harnice, muncitoare, dar care din cauza stării lor materiale precare nu au acces la o altă modalitate de a beneficia de o locuinţă decentă.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter