Actualitate

Încep înscrierile pentru competiţia TIFF dedicată cineaştilor clujeni

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/07 tiff captura film panza.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px; border: 0pt none;" />Concursul dedicat atât amatorilor cât şi profesioniştilor din mediul cinematografic clujean continuă şi în acest an.</p> <p> </p>

 

Pasionaţii clujeni de film se pot înscrie până pe 15 mai în competiţia locală a ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).


 

Concursul are ca scop promovarea şi susţinerea creaţiilor artiştilor care vin din zona artelor vizuale şi care, până acum, nu au avut şansa de a fi vizionate în cadrul festivalului. Astfel, în concurs se pot înscrie atât cineaştii amatori cât şi cei profesionişti care locuiesc, lucrează sau studiază în prezent în orice localitate din judeţul Cluj.


 

Condiţii cerute


 

Toţi cei interesaţi pot trimite până pe data de 15 mai filme pe orice temă, cu lungimea maximă de 30 de minute, într-unul din formatele: MPEG2, AVI sau MOV. Producţiile trebuie să fie realizate în perioada 7 iunie 2010 – 15 mai 2011 şi să fie subtitrate sau dublate în limba română. Filmele, împreună cu formularul de înscriere completat, trebuie trimise la sediul festivalului de la România Film, Filiala Cluj, din P-ţa Unirii, nr. 24. Organizatorii vor anunţa selecţia filmelor care intră în Competiţia Locală TIFF 2011 până la data de 31 mai 2011.


O parte din aceste filme vor fi prezentate în cadrul TIFF la Fabrica de Pensule, iar cea mai bună creaţie va fi desemnată de un juriu alcătuit din trei personalităţi din mediul cinematografic românesc şi recompensată în cadrul unei ceremonii de premiere. Fabrica de Pensule va acorda şi o Menţiune Specială – “Paradis Personal” - filmului care reuşeşte să ofere o viziune creativă asupra a ceea ce reprezintă un paradis/univers personal – indiferent dacă spaţiul pe care îl reprezintă este restrâns la o fantezie sau reflectă spaţiul realităţii imediate, social ori urban.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun film a fost acordat ex aequo producţiilor “Pânza” şi “A night on Earth – Cluj”, iar numărul de fime înscrise în această competiţie a crescut de la an la an.


 

Înscrieri şi pentru Let’s Go Digital!

 

Tot în această perioadă, tinerii se pot înscrie şi la a noua ediţie a workshop-ului “Let’s Go Digital!”, care va avea loc la Cluj-Napoca între 3 şi 12 iunie 2011, în cadrul TIFF. Workshopul se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie sau editare video. Timp de 10 zile, participanţii la proiect vor lua contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Participanţii vor fi îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, vor luca pe aparatură de filmare profesională, vor avea acces la toate evenimentele festivalului şi se vor întâlni cu invitaţi din lumea filmului. Toţi cei care doresc să se înscrie la workshop o pot face pe site-ul festivalului (www.tiff.ro) până la data de 13 mai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter