Actualitate

Centru nou de sănătate la Turda

<p>Noul centru de sănătate din Turda va fi amenajat la parterul hotelului Potaissa din zona centrală şi va costa între 800.000 şi 1 milion de lei.</p> <p> </p>

 

Banii ar putea proveni din bugetul propriu al societăţii Salina Durgău SA sau prin aport la capitalul social, din partea administraţiei locale, care este acţionar unic. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul Tudor Ştefănie a avansat câteva informaţii privind crearea unui centru de sănătate care să vină în sprijinul turiştilor ce vor vizita Salina Turda şi care pot beneficia de un pachet complet cu cazare, transport, masă şi îngrijire medicală de specialitate. Proiectul realizării centrului de sănătate la parterul şi subsolul hotelului “Potaissa” se află deja în faza studiului de fezabilitate şi este realizat ca urmare a creşterii foarte mari a numărului de turişti, în special pe perioada verii.


Complexul hotelier din zona Băilor Sărate are nevoie de câteva zeci de milioane de euro pentru realizare, până la găsirea unor persoane dispuse să investească în “concept”, dar soluţia identificată de administraţia locală turdeană vine să ofere o alternativă viabilă turiştilor. “Vom fi nevoiţi să realizăm rapid o ofertă de tratament complex, acest lucru noi l-am gândit în interiorul hotelului Potaissa, unde există spaţii de cazare suficiente. Proiectul prevede şi reabilitarea bazinului vechi, vor mai fi alte zone de bazine mici pentru tratament, jacuzzi, saună, bazin de înot pentru copii. La demisol vor fi elementele de tratament, fizioterapie, electroterapie, masaj, asistenţă medicală etc”, a explicat Ştefănie. El a mai precizat că speră ca obiectivul să fie realizat până la finele lunii august pentru a “prinde” turiştii care vin în sezonul estival la Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter