Actualitate

Copiii de la FRCCF învaţă despre meseria de pompier

<p>100 de copii şi adolescenţi din centrele de zi ale Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF) vor şti cum să reacţioneze în caz de incendiu şi de dezastre naturale şi vor vedea ce înseamnă meseria de pompier.</p> <p />

FRCCF şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj au conceput un proiect prin care copiii din cele două centre de zi din Cluj-Napoca şi adolescenţii de la centrul de zi „Clujul are Suflet” vor afla cum să procedeze în caz de incendiu şi în caz de dezastre naturale. De asemenea, ei vor învăţa şi ce înseamnă meseria de pompier chiar de la cei care practică această meserie zi de zi. Proiectul îşi popune să dezvolte în rândul copiilor capacităţile de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, să promoveze atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc şi să le formeze şi dezvolte iniţiativa, spiritul de echipă, curajul şi disciplina.

Astfel, pe parcursul întregului an, copiii vor vizita Detaşamentul de Pompieri Cluj-Napoca din cadru ISU Cluj şi vor participa la concursuri cu tematica specifică dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani. Totodată, vor avea loc mai multe vizite de informare în cadrul centrelor comunitare având ca teme “Ce facem în cazul dezastrelor naturale?”, „E incendiu – Ce să fac?” (ambele cu parte teoretică şi cu parte practică) sau „Cum să ajung pompier?” (responsabilităţi, calităţi, valori, experienţe).

Ultimele Stiri
abonare newsletter