Actualitate

Preşedintele Comisiei AGRI a PE, Doctor Honoris Causa al USAMV

<p>Italianul Paolo de Castro, preşedintele Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European, va primi titlul de Doctor Honoris Causa (DHC) al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la începutul lunii mai. Informaţia a fost confirmată pentru monitorul de rectorul USAMV, Doru Pamfil.</p> <p />

„Ceremonia va avea loc cel mai probabil în data de 6 mai, iar printre invitaţi se numără comisarul european Dacian Cioloş şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. O să fie o întâlnire foarte utilă pe problematica politicii agricole comune a Uniunii Europene”, a declarat rectorul USAMV pentru monitorul. Printre invitaţii la ceremonia din luna mai se numără şi europarlamentarul democrat-liberal clujean Rareş Niculescu, care este şi vicepreşedintele Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Parlamentului European.

Paolo de Castro a fost ministru al Agriculturii în Italia, fiind licenţiat în ştiinţe agricole la Universitatea din Bologna. De-a lungul timpului, Paolo de Castro a mai îndeplinit funcţii precum consilier special al preşedintelui Comisiei Europene, Romano Prodi (2000-2001) sau coordonator ştiinţific al Centrului Internaţional de Înalte Studii Agronomice Mediteraneene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter