Actualitate

Patru premii UNITER pentru Teatrul Maghiar din Cluj

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/strigate-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca a primit patru premii UNITER din cele şase nominalizări pe care le-a avut.</p>

 

Ieri seară a avut loc Gala premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), ce recompensează cele mai bune creaţii teatrale din ţară. Teatrul Maghiar din Cluj a intrat în cursa premiilor UNITER cu şase nominalizări – două pentru cel mai bun spectacol şi încă patru pentru cea mai bună regie, cea mai bună scenografie, cel mai bun actor în rol secundar şi cel mai bun actor într-un rol principal. Teatrul Maghiar a primit aseară patru premii UNITER. Marele premiat al Galei UNITER a fost spectacolul “Strigăte şi şoapte” al Teatrului Maghiar, care a reuşit să obţină trei din cele patru premii ce au fost acordate Clujului- premiul pentru cel mai bun spectacol - “Strigăte şi şoapte”, montat de Andrei Şerban, cel mai bun regizor - Andrei Şerban şi  cel mai bun actor în rol principal - Zsolt Bogdán, pentru prestaşia din “Strigăte şi şoapte”. Cel de al patrulea premiu ce i-a fost acordat Teatrului Maghiar, cel pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, i-a revenit lui Gábor Viola, pentru rolul Valerio din “Leonce şi Lena”.


 

Andrei Şerban nu a fost prezent pentru a ridica trofeul pentru cel mai bun regizor, însă a trimis un mesaj prin scenografa Carmencita Brojboiu. Artistul a transmis astfel că, prin “Strigăte şi şoapte”, a pornit pe un nou drum în arta sa. Şerban a dedicat acest spectacol “actriţelor excepţionale din spectacol care nici măcar nu au fost nominalizate” şi “geniului lui Ingmar Bergman”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter