Actualitate

Dacia, cel mai popular brand de pe Internet

<p />Dacia este cel mai popular brand pe Internet şi cel mai de încredere, relevă studiul Gemius Research si Evensys pe 2011, care a analizat prezenţa brandurilor româneşti pe piaţa locală.

Dacia este cel mai prezent brand pe internet, cu o pondere de 33,1% din totalul răspunsurilor. Următoarele locuri sunt ocupate de BCR cu 9,5% şi de eMag cu 5,8%.

La capitolul încredere, primul loc este ocupat tot de Dacia, care se bucură de o rată de încredere de 26,5% din totalul răspunsurilor. Pe locul doi se situează Borsec cu 7,3%, iar pe locul trei BCR - 7,2%.


Cel mai popular brand românesc de pe Internet este tot Dacia, adunând 30% dintre răspunsurile celor intervievaţi. Ciocolata cu Rom ocupă locul doi, însă la mare distanţă faţă de Dacia, cu numai 8% dintre răspunsuri, în timp ce pe locul trei în preferinţele respondenţilor s-a plasat Ursus, cu 7,3%. Studiul a fost realizat în perioada 11 - 20 ianuarie, pe un număr de peste 2.300 de internauţi români, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Totodată, Dacia ocupă locul 17 în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de numărul înmatriculărilor noi de automobile din primul trimestru, de 62.819 de unităţi, într-un clasament cu 32 de mărci, potrivit datelor ACEA. Pe primul loc se află Volkswagen, cu 413.842 unităţi.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter