Actualitate

Premii Pulitzer pentru New York Times şi Los Angeles Times

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/20_ziua/pulitzer-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p>Publicaţiile New York Times şi Los Angeles Times au primit câte două premii Pulitzer la ediţia din 2011 a acestor prestigioase distincţii.</p> <p>În acest an, pentru prima dată în istoria de 95 de ani a acestor distincţii, premiul Pulitzer nu a fost acordat la categoria „Breaking News”.</p> <p> </p>

 

 


New York Times, în mod tradiţional unul dintre marii câştigători, a obţinut anul acesta doar două premii Pulitzer, comparativ cu 2010, când a obţinut trei premii, sau 2009, când a luat cinci premii. Unul dintre aceste premii a fost acordat jurnaliştilor Clifford Levy şi Ellen Barry, la categoria “reportaj internaţional”, pentru o serie de articole “umane” despre sistemul judiciar din Rusia. Cel de-al doilea i-a fost decernat lui David Leonhardt, la categoria “comentariu”, pentru articolele sale pe teme economice precum bugetul federal şi reforma sistemului de sănătate american.

Los Angeles Times s-a impus la categoria “servicii publice”, extrem de apreciată, pentru articolele sale despre corupţia funcţionarilor din micul oraş californian Bell. LA Times a fost premiat şi la categoria „foto magazin”.


Washington Post, care a reuşit anul trecut să învingă cotidianul newyorkez, obţinând patru premii Pulitzer, a primit în acest an o singură distincţie, atribuită fotografilor Carol Guyz, Nikki Kahn şi Ricky Carioti, la categoria “fotografie de actualitate”.

Premiul Pulitzer – acordat pentru jurnalismul american, a fost stabilit prin testament de jurnalistul american de origine maghiară Joseph Pulitzer (1847-1911) şi a fost acordat pentru prima dată în 1917. Premiul revine anual pentru merite deosebite în mai multe domenii: reportaj, fotografie, literatură, teatru, istorie şi muzică. Juriul este format din 102 persoane care trebuie să acorde 21 de premii, dintre care 14 pentru lucrări de jurnalism, iar restul pentru operele literare şi muzicale difuzate în SUA în ultimul an. Fiecare premiul este însoţit de 10.000 de dolari, cu excepţia celui dedicat Serviciului Public, acesta din urmă constând într-o medalie acordată unui ziar, nu unei persoane sau grup.

Ultimele Stiri
abonare newsletter