Actualitate

„Clujul Are Suflet” a ajutat 1.000 de tineri

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/20_ziua/cluj-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Clujul Are Suflet”, cel mai mare proiect de implicare socială desfăşurat de Banca Transilvania, a ajutat peste 1.000 de tineri pe parcursul celor trei ani de activitate.</p>

 

 


Proiectul „Clujul Are Suflet” a aniversat ieri trei ani, perioadă în care au fost ajutaţi peste 1.000 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, care provin din familii cu situaţie financiară modestă sau din sistemul de stat de protecţie a copilului. Pentru a-i ajuta pe aceşti adolescenţi, Banca Transilvania a donat fundaţiei “Clujul Are Suflet” 2 milioane lei, bani destinaţi unor programe sociale şi educaţionale.

Adela Dărăban (foto), coordonatorul proiectului Centrul de Zi Clujul Are Suflet, a declarat că până acum au fost sprijiniţi 165 de copii cu risc de abandon şcolar, iar 85% dintre ei au promovat anul şcolar. „17 tineri au fost ajutaţi să se reîntoarcă la şcoală. Cu această categorie este destul de greu pentru că este dificil să te întorci la şcoală după ce o perioadă ai întrerupt şcolarizarea. Cu şase dintre ei suntem şi acum în colaborare”, a mai afirmat Adela Dărăban.


Datorită ajutorului primit din partea profesioniştilor de la “Clujul Are Suflet”, peste 100 de tineri şi-au găsit un loc de muncă şi alţi 100 au absolvit o formă de calificare profesională. De asemenea, mai bine de 30 de tineri care au apelat la serviciile fundaţiei sunt acum studenţi.

La rândul său, şi Anca Hodorogea, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, a recunoscut importanţa proiectului Băncii Transilvania în reducerea absenteismului şcolar. „În ultimii trei ani, absenteismul şcolar a scăzut şi aceasta se datorează şi colaborării cu partenerii privaţi”, a declarat Hodorogea.


Conducerea băncii a subliniat că principalul scop al proiectului este îmbunătăţirea vieţii tinerilor care au nevoie de ajutor. „Rezultatele înregistrate de Clujul Are Suflet sunt un motiv de bucurie pentru noi tocmai pentru că sunt dovada că am adus lumină în viaţa a peste 1.000 de tineri care au avut nevoie de noi, venind la centrul de zi. Au fost până acum trei ani cu suflet şi în care am pus suflet. A meritat şi mergem mai departe”, a subliniat Tiberiu Moisă, director executiv Clienţi Corporativi şi IMM în cadrul Băncii Transilvania.

Partenerul băncii în acest proiect este Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie, care se ocupă de implementarea programului, împreună cu o echipă formată din 14 persoane care cuprinde asistenţi social, psihologi şi psihopedagogi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter