Actualitate

Kinetoterapie pentru bolnavii de cancer

<p />Pacienţii cu cancer din Cluj pot beneficia de un program de kinetoterapie în cadrul Centrului de zi „Speranţa”. Programul e derulat de ONG-ul Societatea Română de Cancer (SRC).

 

Medicii le recomandă pacienţilor cu cancer să fie cât mai activi în zilele în care se simt apţi pentru mişcare şi, de asemenea, li se mai recomandă şedinţe de kinetoterapie sau exerciţii fizice de recuperare specifice diagnosticului lor, cel puţin pentru două ore şi jumătate pe săpămână. Bolnavii au nevoie de aceste exerciţii fizice deoarece toţi cei care suferă de cancer se confruntă cu un declin al funcţiilor fizice care se instalează odată cu începerea tratamentului şi care poate fi mai accelerat sau mai lent, în funcţie de agresivitatea tratamentului, în fiecare caz în parte.


Pentru a răspunde acestor nevoi ale pacienţilor cu cancer, SRC a demarat, începând cu luna aprilie, un program de kinetoterapie în cadrul Centrului de zi „Speranţa”. „Programul oferă două şedinţe de kinetoterapie pe săptămână, coordonate de un kinetoterapeut, şedinţe de masaj pentru drenajul limfatic şi consiliere cu privire la o alimentaţie sănătoasă pentru un răspuns eficient atât la tratament cât şi la recuperarea fizică. Scopul acestui program vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii acestor pacienţi”, a declarat Anca Labuneţ, directorul executiv al SRC.

Specialiştii estimează că o femeie care urmează un tratament chimioterapic pentru cancerul la sân se poate confrunta cu o accelerare a procesului de îmbătrânire cu 10 ani. În aceste condiţii, activitatea şi exerciţiile fizice pot îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii bolnavilor de cancer.

Ultimele Stiri
abonare newsletter