Actualitate

Clujenii reclamă la OPC asociaţiile de proprietari

<p />Nemulţumirile sunt legate de modul de repartizare a cheltuielilor comune în imobilele în care sunt montate repartitoare şi modul în care sunt gestionate resursele asociaţiilor.

Tot mai mulţi clujeni au reclamat, în ultima perioadă, asociaţiile de proprietari la Protecţia Consumatorilor.

Nemulţumirile sunt legate de modul de repartizare a cheltuielilor comune în imobilele în care sunt montate repartitoare şi modul în care sunt gestionate resursele asociaţiilor de proprietari.


Conducerea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj precizează că aceste probleme nu pot fi rezolvate decât de către asociaţii. „Fiind probleme gospodăreşti, instituţia noastră nu are competenţa de a interveni. Orice nemulţumire a membrilor asociaţiei trebuie dezbătută în cadrul acesteia”, a declarat Mircea Radu (foto), comisar şef al CJPC Cluj.

Conducerea CJPC Cluj face şi o serie de precizări referitoare la statutul şi atribuţiile asociaţiilor de proprietari, informaţii menite să vină în sprijinul consumatorilor. Astfel, Mircea Radu afirmă că membrii asociaţiei au dreptul să solicite şi să primească, ori de câte ori este necesar şi motivat, explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie afişată pe lista de plată şi să conteste în scris la preşedintele asociaţiei, în termen de 10 zile de la afişarea listei.


De asemenea, membrii asociaţiei au dreptul să pună întrebări şi să solicite explicaţii Comitetului Executiv, referitoare la activitatea asociaţiei.

În plus, acolo unde există nemulţumiri legate de activitatea administratorului imobilului, consumatorii se pot adresa Primăriei, unde există un Serviciu Administraţie Locală - relaţii cu asociaţiile de proprietari, care autorizează şi poate dispune verificări ale activităţii administratorilor imobilelor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter