Economie

A fost stabilit consorţiul care va intermedia listarea Hidroelectrica

<p />Consorţiul BRD (lider de consorţiu)-Citigroup-Societe Generale-Intercapital Invest va intermedia listarea Hidroelectrica la Bursă, operaţiune prin care compania vrea să vândă un pachet de 10% din acţiuni, emise printr-o majorare de capital, au declarat pentru Mediafax surse din piaţa de capital.

Consorţiul câştigător a obţinut 97 de puncte pentru oferta tehnică, cerând un comision de 0,88% din valoarea acţiunilor vândute.

Sindicatul concurent, UniCredit CA-IB Securities (lider de consorţiu)-Goldman Sachs-Unicredit Bank-Erste Group-BCR şi BT Securities, a primit 96 puncte la oferta tehnică, iar comisionul cerut a fost de 1,39%. Ofertele au fost depuse de cele două consorţii la începutul lunii martie şi au o valabilitate de patru luni de la data deschiderii.

Hidroelectrica este evaluată între 2,8 miliarde euro şi 3,9 miliarde euro, astfel că oferta prin care compania va vinde pe bursă 10% din acţiuni ar fi cuprinsă 280 milioane euro şi 390 milioane euro. Goldman Sachs, Erste şi BCR se ocupă în prezent, alături de Raiffeiesen Capital&Investment, de pregătirea ofertei de vânzare a 15% din acţiunile Romgaz, pentru listarea companiei la BVB.

În acelaşi timp, BCR, Erste şi Intercapital Invest au fost imoplicate în oferta secundară prin care statul a vândut 15% din acţiunile Transelectrica (TEL), pentru 164,7 milioane lei (37,6 milioane euro).

Totodată, BT Securities se va ocupa de oferta Transgaz împreună cu Raiffeisen Capital & Investment (RCI) şi firma cehă de brokeraj Wood&Co.

Ultimele Stiri
abonare newsletter