Economie

E.ON Gaz vrea să investească în Cluj-Napoca 90 de mil. de lei

<p />Furnizorul de gaze naturale şi electricitate E.ON Gaz România intenționează să investească în următorii trei ani aproximativ 90 de milioane de lei pentru reabilitarea a 160 de kilometri de reţea, potrivit unui comunicat al companiei.

Lucrările de reabilitare vor acoperi peste un sfert din lungimea totală a sistemului de distribuţie din municipiul Cluj-Napoca.

16,5 milioane de lei din bugetul alocat modernizării reţelei din Cluj-Napoca sunt asigurate din fonduri europene, diferenţa de 73,5 milioane de lei provenind din sursele proprii ale companiei. Investiţiile se adaugă celor realizate în ultimii ani, în urma cărora au fost înlocuiţi aproximativ 130 de kilometri din reţeaua de gaze naturale din totalul de 650 de kilometri ai reţelei municipale.

Anul trecut, reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din oraş a fost reabilitată pe o lungime de aproape 32 kilometri, valoarea investiţiilor depăşind 10,5 milioane de lei. În procesul de modernizarea au fost incluse până acum şi şapte staţii de reglare-măsurare.

„Este inevitabil ca aceste lucrări de investiţii să perturbe traficul rutier în anumite zone şi să creeze disconfort, însă dorim să îi asigurăm pe toţi locuitorii municipiului Cluj-Napoca că acţionăm pentru siguranţa reţelei de gaze şi, implicit, pentru siguranţa lor”, se arată în comunicatul E.ON Gaz.

Compania dă asigurări publice că, după realizarea acestor investiţii, se va putea oberva o diminuare semnificativă a numărului de intervenţii în reţeaua de gaze.

Ultimele Stiri
abonare newsletter