Economie

UM Cugir ar putea produce un lot de 40 de tunuri pentru Thailanda

<p /><img src="documente/stories/2012/04_aprilie/10/cugir.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Uzina Mecanică (UM) Cugir ar putea primi o comandă pentru producerea a 40 de tunuri pentru Thailanda, în baza unui contract care va fi semnat cu ROMARM, potrivit directorului general al Companiei Naţionale, Vasile Crişan.

Acesta a declarat, luni, că ar urma să fie semnat un contract ce vizează o comandă pentru Thailanda, urmând ca din toamnă să fie produse în acest scop la Cugir 40 de tunuri. Acest contract „va asigura un front de lucru timp de trei ani”, a menţionat directorul general al ROMARM. Crişan nu a vrut să dezvăluie care ar fi valoarea acestui potenţial contract.

La UM Cugir, care numără peste o mie de angajaţi, se fabrică muniţie, mitraliere, armament de infanterie (pistol semiautomat şi pistol mitralieră), accesorii, piese de schimb şi consumabile.

Înainte de 1989, la fabrica din Cugir lucrau peste 20.000 de oameni, iar comenzile externe de armament au adus miliarde de dolari la bugetul de stat. De altfel, Cugirul era înainte de 1989 localitatea din România cu cel mai mare număr de autoturisme pe cap de locuitor, nivelul de viaţă fiind aici foarte ridicat.

La Cugir a fost realizat primul pistol mitralieră concepţie exclusiv românească, pistolul mitralieră Orita, de calibru 9 mm.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel.

În 2004, întreprinderea din Cugir s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Ultimele Stiri
abonare newsletter