Economie

Angajaţii Hidroelectrica Cluj, trainuiţi după principii japoneze

<p />Compania a obţinut bani europeni pentru un proiect de formare şi perfecţionare a personalului, aflându-se acum în etapa finală de implementare.

63 dintre angajaţii Sucursalei Hidrocentrale Cluj au accesat învăţăturile filosofiei japoneze Kaizen, care se concentrează pe îmbunătăţirea continuă a funcţiile de business, prin intermediul unui program de formare şi perfecţionare derulat de companie între decembrie 2010 şi aprilie 2012.

Proiectul a costat aproximativ 1,5 milioane de lei, fondurile pentru implementarea acestuia şi instruirea salariaţilor fiind asigurate în proporţie de 40,95% de Hidroelectrica şi de 59,05% de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Obiectul principal al programului a fost crearea unui nucleu de specialişti şi manageri în îmbunătăţire procese, care, prin formarea ulterioară a celorlalţi angajaţi, să determine o schimbare graduală de mentalitate în organizaţie prin introducerea conceptului kaizen al îmbunătăţirii continue a performanţei proceselor în organizaţie.

Practic, s-au format formatori din cadrul societăţii, care până la finele anului 2014 vor destăini din tainele japoneze asimilate şi celorlalţi angajaţi Hidroelectrica.

Hidroelectrica doreşte demararea celui mai costisitor proiect clujean a momentului

Angajaţii trainuiţi în cadrul programului vor avea ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele într-o companie mult mai puternică din punct de vedere a activelor, odată ce investiţia de aproximativ 1,6 miliarde euro pentru realizarea primei hidrocentrale cu acumulare prin pompaj din România se va concretiza.

Hidrocentrala va regla consumul şi producţia electrică, în acest moment fiind singura posibilitate de stocare a energiei. Practic, noaptea şi în alte momente când producţia depăşeşte consumul, apa urmează să fie pompată la deal, din lacul Tarniţa în lacul de acumulare care se va construi pe păşunea din Lăpuşteşti, consumând astfel energie. Când va fi cerere mare de consum, spre exemplu ziua, apa se reîntoarce în Lacul Tarniţa, prin cădere, acţionând turbinele, fiind deci folosită ca o hidrocentrală obişnuită, producându-se energie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter