Economie

53% din angajatori au probleme în ocuparea posturilor

<p> </p> <p><img src="documente/stories/06_iunie/01_ziua/valentin petrof_manpower-country-manager.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />53% dintre angajatorii români au probleme în ocuparea locurilor de muncă.</p>

Acest fapt, evidenţiind un grad de dificultate mai mare decât media la nivel mondial care este de 34%, relevă un studiu al ManpowerGroup Romania.

 


ManpowerGroup România a publicat astăzi rezultatele celui de-al patrulea studiu anual privind „Deficitul de Talente”, identificând faptul că 53% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăţi în ocuparea poziţiilor-cheie din interiorul organizaţiilor lor. La nivel mondial, unul din trei angajatori are dificultăţi în ocuparea posturilor disponibile.

Potrivit studiului, în ţara noastră, poziţiile care ridică cele mai mari dificultăţi angajatorilor sunt cele de muncitori calificaţi, ingineri şi manageri/funcţii de conducere. De asemenea este dificil de găsit angajaţi şi pentru posturi precum mecanici, personal din domeniul financiar, contabili şi bucătari.


 

Lipsa de experienţă,
una dintre probleme


 

Dificultăţile apar în principal datorită lipsei de experienţă la nivelul candidaţilor, după cum motivează 28% dintre angajatori, datorita lipsei acute de candidaţi disponibili pe piaţă, după cum spun 24% dintre angajatori şi datorită deficitului de abilităţi practice/tehnice în rândul aplicanţilor, după cum afirmă 22% dintre angajatori.


“Faptul că nu puţine organizaţii, 53% în România, invocă lipsa competenţelor sau a experienţei în rândul candidaţilor drept principalele cauze ale deficitului de talente ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă atât pentru companii şi instituţii educaţionale, cât şi pentru guverne şi indivizi”, afirmă Valentin Petrof, country manager ManpowerGroup România.

 


Japonezii au cele mai mari dificultăţi

 

La nivel global, angajatorii cu nivelul cel mai ridicat de dificultate în ocuparea poziţiilor deschise sunt cei din Japonia cu 80%, India cu 67%, Brazilia cu 57%, Australia cu 54%, Taiwan cu 54% şi SUA cu 52%.

In regiunea Europa şi Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), rezultatele studiului indică faptul că 26% dintre angajatori întâmpină dificultăţi în acoperirea poziţiilor cheie din companiile lor, adică unul din patru angajatori.

Poziţiile cel mai dificil de acoperit din regiunea EMEA sunt muncitorii calificaţi, urmaţi de tehnicieni şi ingineri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter