Economie

Dărnicia de la AJOFM Cluj

<p><img src="documente/stories/08_august/01_ziua/05-coada ajofm oameni multime rp 18.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Şomerii clujeni împuşcă trei iepuri dintr-o dată în această săptămână: au la dispoziţie 981 locuri de muncă, telefoane mobile şi cartele gratuite.</p>

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj (AJOFM) a anunţat  pentru această săptămână 918 locuri de muncă vacante pentru şomeri. Astfel, judeţul Cluj se situează pe locul doi in ţară, ca număr de posturi vacante, după Bucureşti.

Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru absolvenţii de învăţământ preuniversitar, adică 200, urmate de posturile pentru confecţioner-asamblor articole din textile, unde se caută 82 de angajaţi.


Alte meserii căutate la Cluj sunt cele de muncitor necalificat în industria confecţiilor, cusător piese din piele şi înlocuitori, muncitor necalificat la întreţinerea de drumuri, şosele, poduri şi baraje.

Potrivit AJOFM Cluj, numărul posturilor vacante în judeţul Cluj a crescut faţă de săptămâna trecută, când au fost disponibile 809 locuri de muncă.


La nivel naţional, după Cluj se situează judeţele Timiş şi Iaşi, cu câte 587 respectiv 565 de locuri de muncă vacante în săptămâna 22 – 28 iulie.

Call-center, cartele şi telefoane gratuite


Începând de astăzi, AJOFM Cluj va pune în funcţiune call-center-ul prin care şomerii vor fi informaţi despre posturile vacante apărute în judeţ, care se potrivesc profilului lor, proiect care beneficiază de finanţare europeană de 3,7 milioane de euro. În cadrul acestuia, 10.000 de şomeri din Cluj şi Alba vor primi gratuit cartele de 5 euro şi telefoane mobile ieftine pentru a putea fi anunţaţi în legătură cu locurile de muncă vacante şi a fi îndrumaţi să se prezinte la angajatori la o anumită zi şi la o anumită oră.

“În urma unui parteneriat cu un operator de telefonie mobilă, am primit pentru derularea acestui proiect 30.000 de minute şi 5.000 de SMS-uri pe lună. De asemenea, şomerii vor putea fi anunţaţi şi în cazul în care va fi organizată o bursă a locurilor de muncă”, a precizat Daniel Don, director executive al AJOFM Cluj.


14 angajaţi ai call-center-ului vor ţine legătura atât cu angajatorii care anunţă locuri de muncă vacante, cât şi cu persoanele din baza de date a AJOFM aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter