Educație

Elevii din trei școli din Cluj-Napoca merg FIZIC la cursuri... pentru o zi. De luni începe vacanța

Se schimbă scenariile în trei școli din Cluj-Napoca vineri! Elevii trebuie să meargă fizic la cursuri doar pentru o zi, chiar dacă de luni începe vacanța prelungită.

 

Trei școli din Cluj-Napoca trec de vineri, 22 septembrie, în scenariul 1, a anunțat Prefectura Cluj. Acestea sunt următoarele:


- Școala Primară „Panda” Cluj-Napoca intră în scenariul 1
- Școala Primară Montessori Cluj-Napoca intră în scenariul 1
- Grădinița cu Program Prelungit „Zâna Zorilor” Cluj-Napoca în scenariul 1

Astfel, elevii din cele trei unități de învățământ sunt nevoiți să își schimbe cursul de învățare, să meargă în sistem clasic la cursuri, doar pentru o zi, având în vedere că președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri seara că toți elevii vor intra într-o vacanță prelungită de două săptămâni începând de luni.


Această măsură va fi luată de urgență pentru a evita răspândirea virusului Covid-19 în rândul elevilor. 

Cele două scenarii de funcționare

Scenariul 1 presupune participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicare tuturor normelor de protecție, indiferent de rata de incidență cumulată, cu respectarea tuturor normelor de prevenirea a răspândirii infecțiilor cu Covid-19, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate în grupă/clasă/unitate de învățământ/conex.


Scenariul 2 presupune participarea zilnică în sistem online a elevilor, în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul Covid-19 într-o clasă/grupă/unitate de învățământ/ conex, respectiv suspendarea cursurilor cu prezență fizică la nivelul grupei/clasei/unității de învățământ.

CITEȘTE ȘI:


Guvernul decide dacă școlile SE ÎNCHID! Elevii ar putea face școala online sau să intre în vacanță 2-3 săptămâni

 

E OFICIAL! Masca redevine OBLIGATORIE PESTE TOT. Noile restricții intră în vigoare de LUNI

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter