Politică

Creşte ritmul lucrărilor la staţia de epurare din Câmpia Turzii

<p>Peste 110.000 locuitori beneficiază de staţia de epurare de la Câmpia Turzii.</p>

Staţia de epurare de la Câmpia Turzii costă 72 de milioane de lei. Finanţarea lucrărilor este realizată, pe de-o parte, dintr-o subvenţie asigurată de Uniunea Europeană, iar pe de altă parte dintr-un credit bancar angajat de SC Compania de Apă Arieş SA, precum şi de la bugetul de stat si bugetul local al municipiului Turda.

Contractul de lucrări „Reabilitarea si modernizarea Staţiei de Epurare Câmpia Turzii” din cadrul Programului POS Mediu a fost adjudecat prin licitaţie internaţională, iar lucrările au început la mijlocul lunii iulie 2009.


„În cadrul Staţiei de Epurare, lucrările de reabilitare continuă conform graficului de implementare. La ora actuală, lucrările sunt realizate în procent de 34% şi finalizarea lor va avea loc în 15 martie 2012. În perioada următoare, ritmul execuţiei se va intensifica, pentru atingerea obiectivului propus”, au declarat reprezentanţii Companiei de Apă Arieş.

Comunitatea Europeană (CE) a alocat 80 de milioane de euro pentru un proiect aferent unor lucrări de canalizare şi alimentare cu apă în Turda, Câmpia Turzii şi localităţile arondate. Proiectul derulat în zona Turda - Câmpia Turzii, intitulat “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată din regiunea Turda-Câmpia Turzii”, beneficiază de sprijinul logistic al mai multor firme străine: C&S di Giuseppe Ingegneri Associati - câştigătorul pachetului de servicii de “Asistenţă tehnică de Supervizare a Lucrărilor”, Louis Berger - firma care asigură “Asistenţa tehnică pentru managementul proiectului”, Costruzioni Dondi spa - câştigătorul “Staţiei de epurare” şi Reif Baunternehmung Gmbh&Co. Firmelor amintite li se adaugă altele, din România, cu multă experienţă în lucrări de acest gen: Grup 4 Instalaţii Cluj, ACSA Câmpia Turzii şi ACI Cluj.


Proiectul Companiei de Apă Arieş este în plină desfăşurare, turdenii dar nu numai fiind printre puţinii beneficiari ai fondurilor europene care se mai atrag în această perioadă în România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter