Politică

Liderii UDMR Cluj nu susţin varianta unui premier tehnocrat

<p>Zvonurile potrivit cărora Emil Boc ar urma să fie înlocuit în fruntea Executivului cu un tehnocrat continuă să stârnească reacţii în rândul politicienilor. Liderii UDMR consideră că un premier tehnocrat nu ar putea coordona bine Coaliţia de guvernământ şi susţin că funcţiile administrativă şi politică nu trebuie separate. De altfel, reprezentnaţii UDMR s-au împotrivit încă de la început numirii unui tehnocrat în locul lui Emil Boc.</p>

Liderul UDMR Cluj, Laszlo Attila susţine că un premier tehnocrat “nu este varianta cea mai bună. Ar fi de preferat un prim-ministru politic, mai ales că avem o majoritate destul de fragilă”. Pe lângă faptul că “susţine un premier clujean”, Laszlo este de părere că suprapunerea funcţiei politice cu cea adminitrativă “se impune”, pentru o mai bună comunicare între partidele politice. “Impactul premierului asupra partenerilor din Coaliţie şi Opoziţie ar fi mai mare dacă ar fi politic”, a explicat Laszlo, pentru monitorul.

Şi deputatul clujean al UDMR Mate Andras este de părere că premierul “este al Coaliţiei”, în primul rând. “Cred că un premier politic poate coordona mult mai bine Coaliţia de guvernare. Discuţiile şi deciziile ar fi respectate mai degrabă sub conducerea unui premier politic. Şi mai mult, cred că domnul Boc trebuie să rămână în funcţia de premier”, a declarat Mate pentru monitorul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter