Politică

Dâncu despre telegrama Wikileaks!

<p><img src="documente/stories/03_martie/24_ziua/dancu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0pt none;" /></p> <p>Grupul de la Cluj s-a opus suspendării preşedintelui Traian Băsescu, contrar acuzaţiilor siteului WikiLeaks.</p> <p />

Sociologul Vasile Dâncu a explicat pentru monitorulcj.ro că, în 2007, “Grupul de la Cluj” s-a opus suspendării preşedintelui Traian Băsescu.

 


“Este interesant ce aberaţii se pot aduna la Ambasade, de la jurnaliştii care spun lucruri trăsnite”, a declarat amuzat Dâncu, unul dintre exponenţii Grupului de la Cluj din PSD.

 


“Faptul că ne-am opus suspendării preşedintelui Băsescu ne-a atras în polemici şi acuze cu colegii de partid. Până în momentul de faţă nu am văzut telegrama cu pricina, totuşi. Ne-am opus suspendării preşedintelui pentru că acest act nu se putea realiza, şi pentru că PSD pierdea procente. Există poziţiile noastre publice în acest sens, se poate vedea acest lucru. De aici şi până la a proiecta aşa ceva, este cale lungă. Sunt aberaţii care fac parte din categoria «jurnaliştii spun lucruri trăsnite»”, a declarat pentru monitorul Vasile Dâncu.

Potrivit unui document apărut pe celebrul site Wikileaks, sociologul clujean, Vasile Dâncu ar fi fost “sforarul” din spatele demiterii preşedintelui Traian Băsescu în 2007. Astfel, conform unei informaţii apărute pe pagina electronică a revistei Kamikaze, Grupul de la Cluj, sub atenta îndrumare a lui Vasile Dâncu, ar fi convins opoziţia de necesitatea suspendării lui Traian Băsescu.


“Suspendarea lui Traian Băsescu de către Parlament nu ar fi fost opera lui Ion Iliescu şi a lui Viorel Hrebenciuc, ci a „Grupului de la Cluj“, condus de Vasile Dâncu, considerat de jurnalist (aşa cum nota un ofiţer din ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti) cel care l-a rebranduit pe Geoană ca un critic acerb al lui Băsescu”, conform telegramei apărute pe site-ul Wikileaks.

Ultimele Stiri
abonare newsletter