Politică

Boc, Blaga şi Paleologu luptă pentru şefia PDL

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/11_ziua/candidati.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Organizaţia clujeană a PDL şi-a anunţat susţinerea pentru Emil Boc, lider al organizaţiei.</p> <p>Daniel Buda afirmând că actualul lider merită susţinere pentru că nu a pierdut nicio bătălie electorală până acum.</p> <p> </p>

 

Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu s-au înscris ieri, oficial în cursa pentru şefia PDL. Cei trei democrat-liberali se vor bate pentru cea mai înaltă funcţie de conducere a Partidului Democrat Liberal, la Convenţia care va avea loc în 14 mai.


 

Emil Boc are susţinere din partea democrat-liberalilor clujeni, aceştia declarând, în mai multe rânduri că varianta Boc-premier şi preşedinte al PDL este “cea mai bună”.


 

Boc vrea o “Românie puternică”


 

Premierul Emil Boc şi-a depus candidatura, pentru un nou mandat la şefia PDL cu moţiunea “România dreaptă. România puternică”, semnată de 150 de democrat-liberali. Potrivit Agerpres, printre aceştia se numără preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, miniştrii Ion Ariton, Anca Boagiu, Teodor Baconschi, Ioan Nelu Botiş, Daniel Funeriu, Valeriu Tabără, Valerian Vreme, Elena Udrea şi Gheorghe Ialomiţianu. Totodată, printre parlamentarii semnatari ai moţiunii se numără Raluca Turcan, Gelu Vişan, Ioan Oltean, Gabriel Berca, Cristache Rădulescu, Gheorghe Flutur, Valeriu Stoica, Silviu Prigoană sau Sorina Plăcintă. De asemenea, pentru susţinerea actualului preşedinte al PDL au semnat şi europarlamentarii Theodor Stolojan şi Elena Băsescu. Dintre organizaţiile locale, PDL Cluj îi acordă cel mai mare sprijin, democrat-liberalii clujeni afirmând că “este firesc ca premierul să aibă susţinere totală”. Liderul PDL Cluj, Daniel Buda a declarat, pentru monitorul, că organizaţia judeţeană a partidului îl susţine pe Emil Boc „dincolo de orice subiectivism”. „Îl susţinem pe Emil Boc, dincolo de orice subiectivism, pentru că este cel ce a condus PDL, în toate bătăliile electorale, mai exact nu a pierdut niciuna dintre ele. Din punct de vedere administrativ a avut curajul să îşi asume o reformă în asemenea timpuri”, a explicat preşedintele PDL Cluj. Cele două obiective principale ale actualului lider al principalului partid de guvernământ sunt “menţinerea partidului la guvernare şi câştigarea alegerilor locale şi parlamentare din 2012”. Emil Boc a devenit preşedintele Partidului Democrat în anul 2005, iar din 2006, lider al PDL. De asemenea, Boc a fost deputat, în legislatura 2000 – 2004, iar la alegerile locale din 2004 a devenit primar al municipiului Cluj-Napoca, reales pentru un al doilea mandat, în 2008. Emil Boc ocupă funcţia de premier din decembrie 2008.


 

Blaga vrea să “recâştige încrederea electoratului”


 

Actualul secretar-general al formaţiunii, Vasile Blaga şi-a depus candidatura la şefia partidului odată cu moţiunea “O Românie dreaptă, o Românie europeană”, principalele obiective fiind acelea de a aduce un suflu nou în PDL şi de a recâştiga încrederea electoratului. Potrivit Agerpres, moţiunea secretarului general al PDL este promovată de un grup de 35 de democrat-liberali. Printre aceştia se numără Sorin Frunzăverde, Cezar Preda, Cristian Boureanu, Radu F. Alexandru, Romeo Raicu, Cristian Rădulescu sau Alin Popoviciu. Vasile Blaga este unul dintre cei mai vechi liderii ai democrat-liberalilor, acesta ocupând în prezent funcţia de secretar general al formaţiunii. În 2004 a devenit senator PD de Bucureşti şi reales în colegiul 5 Bucureşti, la alegerile din 2008.

 

Paleologu “priveşte spre viitor”

 

Ultimul candidat pentru cea mai înaltă funcţie în partid este deputatul Theodor Paleologu, moţiunea sa fiind intitulată “Privind spre viitor”. Paleologu a explicat că este pentru pentru prima dată când într-o cursă pentru şefia unui partid un candidat se adresează, în primul rând, “tinerilor, intelectualilor şi celor care nu deţin funcţii în partid”. Moţiunea lui Paleologu a fost semnată de către 35 de susţinători, sprijinul venind, în primul rând de la democrat-liberali din Iaşi, Bucureşti şi Sighişoara. Theodor Paleologu este deputat PDL din noiembrie 2008, iar înainte de aceste alegeri, a fost ambasadorul României în Danemarca şi Islanda. În decembrie 2008 a devenit ministru al Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional în Guvernul condus de Emil Boc, funcţie pe care a deţinut-o până în 2009.

Ultimele Stiri
abonare newsletter