Politică

Dâncu: „Boc va câştiga pentru că PDL nu este un partid divizat”

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/13_ziua/06emil-boc-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Analiştii politici Vasile Dâncu şi Sergiu Mişcoiu cred că democrat-liberalii vor redeveni „disciplinaţi”, după alegerile interne.

 

Comentatorii politici Vasile Dâncu şi Sergiu Mişcoiu cred că bătălia pentru şefia PDL este doar „o ploaie de vară”, pe care, cel mai probabil o va câştiga Emil Boc. Cei doi susţin, fie că bătălia este „simulată”, fie că cele două tabere din partid se vor regrupa în curând, pentru a nu risca intrarea în Parlament.


 

 


Sociologul Vasile Dâncu nu “îl vede bine” pe Emil Boc. Deşi nu se consideră un „specialist în PDL”, Dâncu susţine că „lui Boc nu i se va da totul”. Mai exact, dacă va ajunge preşedinte al PDL nu va mai fi premier, sau invers.

 


Boc, Blaga sau Paleologu?

 


Cu aproximativ o lună înaintea alegerilor pentru şefia PDL, un nume pare să fie pe buzele majorităţii analiştilor politici: Emil Boc. Aceştia consideră că „trendul este în favoarea lui Boc”, între actualul lider al PDL şi principalul său contracandidat, Vasile Blaga neexistând o reală competiţie. Cât despre fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, anliştii afirmă că decizia acestuia de a candida este doar „de culoare sau doar o strategie” pentru a ieşi din conul de umbră în care intrase în ultima vreme.

 


Dâncu: „Competiţia din PDL, o ploaie de vară”

 

Deşi nu se consideră un „specialist în PDL”, sociologul Vasile Dâncu crede că Emil Boc va câştiga cel de-al doilea mandat în fruntea PDL. De altfel, Dâncu nu vede în alegerile interne ale PDL o competiţie reală, sau o miză foarte mare. „În fond, este doar o ploaie de vară. Nu este o mare competiţie. Cred că Boc va câştiga pentru că PDL nu este un partid divizat, ci dimpotrivă este disciplinat. Au ştiut întotdeauna să asculte de conducătorul lor, este de altfel forţa lor cea mai mare. Probabil până la Convenţie se vor concilia şi cele două tabere, Boc-Blaga. În ce priveşte moţiunile celor doi candidaţi, acestea seamănă, neexistând diferenţe majore. Aceasta pentru că PDL nu are o idee clară înspre ce trebuie să se îndrepte România. Programele se scriu pentru câştigarea puterii. Nu am văzut în programele lor o viziune de dreapta umanistă”, a explicat Dâncu pentru monitorul. Mai mult, sociologul susţine că nu îl vede pe Boc în două funcţii de conducere. “Dacă va fi preşedinte, nu va fi premier sau invers. Nu i se va da totul. Va avea posibilitatea să aleagă pentru că s-a sacrificat, este semnificaţia acestei bătălii, i se va da de ales, dar nu va putea lua totul”, a mai spus Dâncu.

 

Mişcoiu: „Tendinţa este în favoarea lui Boc”

 

Şi analistul politic Sergiu Mişcoiu crede că „trendul este în favoarea lui Emil Boc”. „Iar taberele s-au conturat foarte bine atunci când se dorea schimbarea lui Boc din fruntea Guvernului. Până şi unii susţinători ai lui Blaga realizează că Boc are mai multe şanse”, a declarat Mişcoiu pentru monitorul. Pe de altă parte, acesta vede o îngropare a securii războiului dntre cele două tabere, pentru că altfel PDL “riscă intrarea în Parlament. Dar este puţin probabil să se recupereze electorat”, a mai spus Mişcoiu.

 

Paleologu, “un tablou agaţat pe perete?”

 

În timp ce Mişcoiu este de părere că Theodor Paleologu vrea să câştige imagine pentru că „intrase într-un con de umbră, şi să-şi creeze o platformă, un grup de susţinători”, Dâncu crede că „Paleologu nu ştie exact ce face. Este o candidatură de culoare, inspirată de altfel, care filtrează relaţiile dintre cele două tabere. Nu prea înţeleg ce înseamnă pentru Paleologu această candidatură. Este de formă, un fel de tablou agăţat pe perete”, a explicat Dâncu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter