Politică

Noul proiect pentru drumuri, în plenul Consiliului Judeţean

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/14_ziua/05 radu bica alin tise fekete emoke sedinta consiliul judetean rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe a anunţat că în curând va fi lansată o nouă licitaţie pentru reabilitarea drumurilor judeţene.</p> <p />

Noul proiect privind reabilitarea drumurilor judeţene, care va cuprinde 350 de kilometri în loc de cei 720 de kilometri anunţaţi iniţial, va fi supus votului plenului Consiliului Judeţean în şedinţa ordinară de miercurea viitoare, a anunţat ieri preşedintele Alin Tişe.

 


„Vom intra miercuri în şedinţa de Consiliu Judeţean cu proiectul modificat, cuprinzând 350 de kilometri de drumuri judeţene. Apoi, în câteva zile, vom publica şi noul anunţ de licitaţie. Între timp, comisia tehnică a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat toate drumurile propuse de Consiliul Judeţean în cadrul programului privind modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri. În total, noi am propus 160 de kilometri”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe. Vă reamintim că, la începutul acestei luni, Consiliul Judeţean a decis să anuleze licitaţia pentru reabilitarea a 718 kilometri de drumuri judeţene, din cauza condiţiilor impuse de banca finanţatoare. „Am fost nevoiţi să stabilim un nou plan privind acest proiect. Vom reduce numărul de kilometri de la 720 la 350. Avem două opţiuni.

 


Putem merge fie pe varianta de la pistă, unde termenul este mai scurt, fapt ce permite firmelor să se împrumute, iar plata de la trei la cinci ani din bugetul Consiliului Judeţean asigură finanţarea. A doua variantă ar fi avalizarea biletelor la ordin pentru o sumă mai mică, în aşa fel încât să nu ne creştem foarte tare gradul de îndatorare”, a explicat Alin Tişe. La momentul actual, gradul de îndatorare al instituţiei este în jur de 22%, iar legea permite o limită până la 30%. Pentru diferenţa de drumuri care nu mai poate intra în proiectul regândit, Alin Tişe a venit cu o altă soluţie: includerea acestora în proiectul derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului privind modernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri din toată ţara.

Ultimele Stiri
abonare newsletter