Politică

Consiliul Judeţean a decis: vrea oficial spitalul din Mociu

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/15_ziua/04 sedinta consiliul judetean rp 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" /></p> <p>Consilierii judeţeni s-au reunit ieri pentru a discuta preluarea spitalului desfiinţat din Mociu.</p> <p>Şedinţa covocată de urgenţă de preşedintele Consiliului Judeţean Alin Tişe nu a fost lipsită de acuzaţii, deşi toţi consilierii au declarat că au ca scop comun salvarea unităţii sanitare.</p> <p> </p>

 

Deşi toţi consilierii au fost de acord cu preluarea Centrului de Sănătate Mociu, închis de Ministerul Sănătăţii pentru a fi transformat în azil de bătrâni, şedinţa nu a fost lipsită de scântei. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, şi consilierii opoziţiei s-au acuzat reciproc de intenţii politicianiste. Mai mult, opoziţia l-a acuzat pe Tişe că „a furat startul” şi a convocat şedinţa extraordinară după ce 15 consilieri ai PSD, PNL şi PRM au depus o solicitare privind organizarea unei şedinţe de îndată pentru ziua de astăzi. Vă reamintim că forul judeţean a depus săptămâna trecută o solicitare la Ministerul Sănătăţii cu privire la preluarea centrului de sănătate recent desfiinţat din Mociu ca o secţie externă a Spitalului de Recuperare.


 

Opoziţia a cerut măsuri mai concrete


 

Consilierii opoziţiei au considerat însă că demersurile preşedintelui CJ nu au fost suficiente, insistând pentru adoptarea unei hotărâri din care să reiasă clar dorinţa forului judeţean de a-şi asuma preluarea spitalului din comuna clujeană. „Am mai trimis solicitări la Ministerul Sănătăţii şi nu ni s-a răspuns”, a spus Dănuţ Canta (PSD), care a solicitat ca vicepreşedintele CJ Fekete Emoke să fie cea care să se ocupe de demersurile pentru preluarea spitalului şi nu Tişe. Fekete Emoke a refuzat însă propunerea, motivând că în mod normal preşedintele instituţiei trebuie să se ocupe de asemenea probleme. În plus, Canta a dorit şi modificarea textului hotărârii prin înlocuirea termenului de „solicitare” cu „preluare”. Şi social-democratul Liviu Medrea a ţinut să-şi arate indignarea faţă de soarta spitalului din Mociu şi faţă de demersurile întreprinse de CJ, care, în opinia sa, au fost insuficiente. Intervenţia prelungită a consilierului PSD l-a enervat pe Tişe, care a solicitat scurtarea timpului alocat discursurilor fiecărui consilier la un minut. În final, hotărârea a fost adoptată în unanimitate în forma propusă de Alin Tişe.


 

Decizia Ministerului, într-o lună


 

„În momentul de faţă, spitalul fiind desfiinţat, noi nu avem ce prelua. De aceea am apelat la acele proceduri prealabile pentru că ministerul trebuie să decidă şi după asta noi trebuie să acceptăm practic comasarea şi preluarea. Având însă în vedere campania electorală, faptul că anumiţi domni deputaţi sunt preocupaţi mai degrabă de imagine decât de repsectarea legalităţii, am fost nevoiţi să luăm astăzi o hotărâre care, cu siguranţă va trebui să fie modificată pe parcursul derulării demersului. Avem câteva probleme de legalitate. În primul rând este vorba despre transferul spitalului de la Mociu către noi, lucru care trebuie decis de către Ministerul Sănătăţii şi mai avem şi problema că juridic spitalul nu mai există în momentul de faţă”, a declarat Tişe la finalul şedinţei. El speră ca Ministerul Sănătăţii să ia o decizie în maxim o lună, urmând ca personalul care a fost redistribuit să revină la Mociu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter